ساخت دستگاهی برای بازیابی انرژی هدر رفته آسانسورها
سینا اسد علیزاده از محققان این طرح در گفتوگو با ایسنا با اشاره به عملکرد آسانسورهای رایج گفت: آسانسورها در دو حالت کاملا پر به سمت بالا و کاملا خالی به سمت پایین، انرژی مصرف کرده و در عین حال در دو حالت کاملا خالی به سمت بالا و کاملا پر به سمت پایین تولید کننده انرژی هستند.
وی با تاکید بر این که در آسانسورهای رایج انرژی الکتریکی تولید شده در این مراحل به صورت گرما به هدر میرود، خاطرنشان کرد: در این راستا در دانشگاه صنعتی شریف دستگاه «بازیاب انرژی آسانسور» طراحی کردیم. این دستگاه قادر به ذخیره سازی انرژی تولید شده در دو حالت کاملا خالی به سمت بالا و کاملا پر به سمت پایین است.
علیزاده تصریح کرد: دستگاه بازیاب انرژی آسانسور با اتصال به تابلوی آسانسور، انرژی الکتریکی تولید شده را در خود ذخیره میکند و این انرژی ذخیره شده را در سیکلهای مصرف کننده انرژی بعدی به سیستم باز میگرداند.
این محقق با اشاره به مزایای استفاده از این دستگاه، خاطر نشان کرد: نتایج تستهای انجام شده نشان داد که استفاده از این دستگاه منجر به کاهش 30 درصدی مصرف انرژی و 45 درصدی هزینه برق خواهد شد.
وی عملکرد این دستگاه به عنوان منبع برق اضطراری را از دیگر ویژگیهای آن نام برد و خاطر نشان کرد: این دستگاه قادر است انرژی ذخیره شده را در هنگام قطع برق شبکه، وارد مدار کند و از این طریق از بروز حوادث بعدی جلوگیری خواهد کرد.
علیزاده با تاکید بر این که تجهیز آسانسور به این دستگاه نیاز به ایجاد تغییرات خاصی ندارد، افزود: برای استفاده از این دستگاه نیازی به تغییر در درایو آسانسور نیست و به راحتی بر روی آسانسورهای رایج قابل نصب است.
وی از تولید نمونه اولیه این دستگاه خبر داد و گفت: در حال حاضر در حال ساخت نمونه صنعتی این دستگاه هستیم. ضمن آن که با دو شرکت برای واگذاری مالکیت معنوی این طرح در حال مذاکرهایم.
No tags for this post.