بهزاد غفارزاده، مدیر شرکت سازنده این محصول در گفتوگو با ایسنا ، با اشاره به طرح جدید تولیدی این شرکت با عنوان «طرح ملی سلامت ویژه پسماندهای عفونی و بیمارستانی با استفاده از فناوری نانو» اظهار کرد: در کشورهای در حال توسعه پسماندهای عفونی و بیمارستانی به یک مشکل مهم بهداشتی و زیست محیطی تبدیل شده و ادامه مدیریت ناصحیح این نوع پسماندها موجب اثرات نامطلوب نظیر آلودگی محیط و تکثیر ناقلین بیماری و انتقال و گسترش بیماریهای عفونی و سازگاری باکتریها شده است.
وی ادامه داد: مطابق قوانین پسماند و معاهدات بینالمللی زبالههای بیمارستانی باید به صورت جداگانه و در کیسههای مخصوص قرار گرفته و پس از عادی سازی با استانداردهای خاص در ماشینهای ویژه حمل و تحت شدیدترین استانداردها امحا شوند، ولی متاسفانه نه تنها در این امر کوتاهی شده است؛ بلکه زبالههای مطبها و کلینیکها در باکسهای شهری با زبالههای خانگی مخلوط شده و یا توسط افرادی مورد تفکیک و فروش قرار میگیرند.
مدیر شرکت سازنده این محصول تاکید کرد: در این طرح ابتدا وضعیت موجود بررسی و با استفاده از نانوکامپوزیت برای مشکلات موجود راه حلهای علمی و عملی تعیین شده است که حاصل آن تولید کیسه نانوکامپوزیت ضد باکتری با رایحه گیاهان دارویی است که مانع ورود هر نوع باکتری به فضای شهری میشود.
غفارزاده با تاکید بر اینکه کیسه زباله بیمارستانی نانوکامپوزیت ضد باکتری با هدف جلوگیری از تخریب و آلودگی محیط زیست طراحی شده است، گفت: این کیسه زباله با رایحه گیاهان دارویی طراحی شده و با استفاده از فناوری نانو سعی شده است محصولی تولید شود که مادامالعمر در طبیعت باقی نماند و مانع از شیوع عفونتهای پسماندهای بیمارستانی به طبیعت شود.
وی تصریح کرد: این کیسه زباله ضد باکتری دارای ویژگیهایی همچون نفوذناپذیری، مقاومت فیزیکی بالا، دارای علائم هشداردهنده، دارای بست ویژه جهت بسته شدن هر چه محکمتر کیسه زباله، ضد نشت، مقاومت حرارتی بالا و با رایحه گیاهان دارویی و نانو مقیاس است که با استفاده از آن میتوانیم سلامت بیشتری را به محیط زیست و جامعه ببخشیم.
غفارزاده با تاکید بر اینکه کیسه زباله نانو مانع از پخش بوی نامطلوب میشود، گفت: این کیسه هشداری برای عوامل تفکیک برای باز نکردن این نوع کیسهها بوده و باعث حمل ایمن و عدم مخلوط شدن با زبالههای عادی و عدم گسترش باکتریهای بیماریزا در محیط میشود.
وی با اشاره به اینکه این کیسهها دو مرحله تجزیه اکسایشی و تخریب زیستی را سپری میکنند، تاکید کرد: در مرحله تجزیه اکسایشی بعد از اینکه عمر مفید خود را گذراندند و وارد چرخه زبالهها در طبیعت شدند، وارد مرحله تخریب میشوند، زنجیرهای پلیمر کوتاه شده و محصولات اکسیداسیونی با طول کوتاه مثل الکل و اسیدهای کربوکسیلیک ایجاد میکنند.
مدیر شرکت سازنده این محصول تصریح کرد: در مرحله تخریب زیستی محصولات با وزن مولکولی پایین حاصل از مرحله تجزیه اکسایشی به آرامی در خاک یا محیط تخریب زیستی میشوند، این مرحله زیست تخریبپذیری است که تمامی محصول در نهایت به آب و دی اکسید کربن و زیست توده تبدیل میشود.
No tags for this post.