نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ایجاد شبکه توسعه فناوری توربین انبساطی سازماندهی می شود

 یدالله سبوحی دبیر ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی درباره ایجاد شبکه توسعه فناوری توربین انبساطی گفت: در راستای سازماندهی ایجاد این شبکه، تفاهم نامه همکاری میان ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست، ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش­ بنیان هوایی وهوانوردی معاونت علمی و مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران امضا شد.
سبوحی افزود: این تفاهم نامه به منظور توسعه فناوری توربین انبساطی و کاربردهای صنعتی آن از طریق ایجاد شبکه­های تخصصی توسط معاونت علمی و شرکت ملی گاز ایران منعقد شده است.
وی درباره جزییات این تفاهم نامه تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع توسعه و کاربرد توربین انبساطی باید شبکه­ های تخصصی متشکل از صنعت، شرکت های خدمات انرژی، شرکت های دانش­ بنیان، مراکز تحقیقاتی و دانشگاه ها سازماندهی شود به همین دلیل همکاری ستادهای توسعه فناوری و صنایع دانش­ بنیان هوایی و هوانوردی، بهینه ­سازی انرژی و محیط زیست و مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در تاریخ پانزدهم شهریور 1394 مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دبیر ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی ادامه داد: پس از انجام بررسی موضوع همکاری معاونت علمی و شرکت ملی گاز،این تفاهم ­نامه به منظور تعیین اهداف، تعهدات و چارچوب همکاری بین ستادهای توسعه فناوری و صنایع دانش­بنیان هوایی و هوانوردی، بهینه ­سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی و مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران به ­منظور ظرفیت ­سازی برای توسعه فناوری توربین انبساطی و کاربردهای صنعتی آن تنظیم شد.
**محورهای تفاهم نامه
سبوحی درباره محورهای مطرح شده در این تفاهم نامه همکاری گفت:تدوین نقشه ­راه توسعه فناوری،توسعه شبکه تخصصی فناوری با مشارکت صنعت، شرکتهای دانش­ بنیان، مراکز تحقیقاتی، دانشگاههاو شرکتهای خدمات انرژی،توسعه سیستم فناوری پایلوت برای دستیابی به دانش فنی سیستم با بالاترین استاندارد کیفیت و کمترین هزینه ساخت از طریق شبکه تخصصی ورفع موانع گسترش کاربرد فناوری و فعالیت شرکتهای خصوصی دانش­ بنیان وخدمات انرژی در این حوزه از جمله محورهای اصلی مطرح شده در این تفاهم نامه است.
وی درباره نحوه اجرای این تفاهم نامه تصریح کرد: کمیته راهبری طرح پایلوت فناوری با مشارکت نمایندگان ستادهای هوانوردی، بهینه­سازی، شرکت ملی گاز ایران، وزارت نیرو و وزارت نفت تشکیل می ­شودو شرح وظایف این کمیته مشخص شده است.
**تدوین نقشه راه
سبوحی اظهارداشت: تعریف طرح توسعه فناوری به عنوان یک طرح کلان و ارایه آن به معاونت، تدوین نقشه­ راه توسعه فناوری،تدوین برنامه برای ایجاد شبکه تخصصی فناوری و تدوین برنامه اجرای طرح پایلوت از جمله وظایف تعریف شده برای کمیته راهبری طرح پایلوت فناوری است.
دبیر ستاد توسعه بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی همچنین ابراز کرد:انتخاب مسئول ایجاد شبکه تخصصی فناوری،انتخاب مدیر فنی برای اجرای طرح پایلوت،نظارت عالی بر فعالیت شبکه تخصصی فناوری و اجرای طرح پایلوت و ارایه گزارش پیشرفت به جلسه مشترک ستادهای هوانوردی، بهینه ­سازی و شرکت ملی گاز ایران جهت تصویب و ارایه آن به معاونت از دیگر وظایف تعریف شده برای این کمیته راهبری است.
سبوحی با اشاره به ایجاد دبیرخانه کمیته راهبری در بهینه ­سازی گفت:پیگیری امور مربوط به مصوبات کمیته راهبری،مستندسازی فرآیند ایجاد شبکه تخصصی فناوری،مستندسازی اجرای طرح پایلوت،تشکیل کارگروههای تخصصی برای تدوین استاندارد و مقررات فنی طراحی، ساخت و بهره­برداری فناوری،تدوین گزارشهای پیشرفت کار و ارایه آن به کمیته راهبری و معاونت و پیگیری امور اجرایی تفاهم نامه حاضراز جمله وظایف تعریف شده برای دبیرخانه کمیته راهبری است.
وی به تشریح جزییاتی درباره توربین­های انبساطی پرداخت و یادآور شد: این توربین ها یکی از تجهیزات پرکاربرد در صنایع بوده و شبکه سازی برای توسعه فناوری آن در کشور علاوه بر امکان تامین تقاضاهای داخلی و حضور در بازارهای جهانی و منطقه­ا ی، سرریز تکنولوژی آن می­تواند به ارتقا و خلق ثروت از طریق فناوری کمک قابل توجهی کند.
دبیر ستاد توسعه بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی افزود:یکی از زمینه ­های کاربرد توربین­های گازی به کارگیری آن در ایستگاه­های تقلیل فشار و تولید برق و ایجاد سرمایش به­ وسیله آن است که در این زمینه فعالیت­هایی نیز در شرکت ملی گاز ایران صورت گرفته است. 
سبوحی ادامه داد: ظرفیت تولید برق در ایستگاه­های تقلیل فشار گاز تا 500 مگاوات پیش ­بینی می­شود، ضمن اینکه محاسبات اقتصادی صورت گرفته در این زمینه نشان می­دهد که با به کارگیری توربین­های انبساطی مناسب تولید برق و فروش آن به شبکه سراسری از نظر فنی و اقتصادی کاملاً توجیه­ پذیر استو این امر می تواند محرک اصلی توسعه فناوری مذکور در کشور شود.
به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،تفاهم نامه ایجاد شبکه توسعه فناوری توربین انبساطی فیمابین ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش­بنیان هوایی و هوانوردی به نمایندگی منوچهر منطقی، ستاد بهینه­سازی انرژی و محیط زیست به نمایندگی یدالله سبوحی، و مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران به نمایندگی سعید پاک­ سرشت امضا شده است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل