اثر آنتوسیانین را که در میوهها و سایر خوراکیهای قرمز و بنفش رنگ مانند پرتقال خونی، گیلاس، توتفرنگی و چای ترش وجود دارد، بررسی کرده و به این نتیجه رسیدهاند که این ماده در کاهش خطر ابتلا به عوارض قلبی و چاقی مفرط نقش دارد.
در حال حاضر در یک مرکز تحقیقاتی در اسپانیا پژوهشهایی برای اصلاح ژنتیک بر روی نهال این پرتقال در حال انجام است. انتظار می رود آنها بتوانند تا اواخر امسال یک نهال اصلاح شده از نظر ژنتیکی را تولید کنند. پرتقالهای خونی حاوی مقادیر بسیاری آنتو سیانین هستند.
محققان استدلال می کنند رنگدانه های قرمز، بنفش و آبی این میوه از بدن در برابر بیماری های بسیاری محافظت می کنند.
یکی از محققان که بر روی خواص این میوه پژوهش می کند گفت مطالعات نشان می دهد که آب پرتقال خونی از چاق شدن جلوگیری می کند و پژوهش های دیگر که به زودی منتشر خواهند شد نشان می دهند کسانی که آب پرتقال خونی می نوشند در مقایسه با کسانی که از آب پرتقال معمولی استفاده می کنند، کمتر در معرض حملات قلبی و عروقی قرار می گیرند.
کشت پرتقال های خونی بسیار دشوار است چراکه باید بلافاصله قبل از برداشت در دمای سرد قرار گیرند تا تولید آنتو سیانین در آنها تحریک شود. به همین دلیل کشت پرتقال خونی در دامنه یکی از کوههای سیسیل انجام می شود اما دانشمندان امیدوارند با انجام اصلاح ژنتیکی در درختهای پرتقال، دامنه کشت این نوع پرتقال را در اکثر مناطق کشور گسترش دهند.
به این دلیل که شرایط آب و هوایی ویژه ای برای کشت پیش از زمان برداشت باید این نوع پرتقال ها در معرض هوای سرد قرار بگیرند این نوع پرتقالها مورد نیاز است برای همه دسترسی به آب پرتقال خونی امکان پذیر نیست.
پرتقال تو سرخ یا پرتقال خونی، قرنها در اسپانیا و ایتالیا محبوب بوده است. این میوه بهتازگی در آمریکا نیز متداول شده است. پرتقال خونی در نیمه آبان تا اول خرداد در مغازهها عرضه میشود.
این نوع پرتقال از پرتقالهای معمولی مقداری کوچکتر است و پوست به نسبت ناهمواری دارند که بر روی آن سایههای قرمز رنگی دیده میشود.
گوشت داخل آنها قرمز تیره است و طعم آنها مقداری شیرینتر از پرتقالهای عادی است. در برخی موارد طعم آن یادآور طعم تمشک است و گوشههای انتهایی این میوه مقداری به تلخی میزند.
پرتقالهایی را برای خرید انتخاب کنید که مقداری بزرگ و سفت باشند و به نسبت سایزشان وزن بیشتری داشته باشند.
به گزارش پزشکان بدون مرز،پرتقال توسرخ، به مدت چندین روز در دمای اتاق قابل نگهداری است. آنها را در ظرف و یا سبدی در جایی که هوا جریان داشته باشد، قرار دهید. برای نگهداری بیش از ۲ هفته، آنها را در پلاستیک یا ظرفی دربسته، در یخچال نگه دارید.
No tags for this post.