به گزارش ایرنا 'رضا ملک زاده' روز سه شنبه در همایش ملی تغذیه و سرطان در یزد با بیان اینکه تغذیه ناسالم در ابتلای افراد به سرطان نقش مهمی دارد افزود: مردم ضمن کاهش مصرف نمک و شیرینی از سبزیجات و میوه ها بیشتر استفاده کنند.
وی با توصیه به پرهیز از مصرف غذاهای سرخ شده و کبابی و استفاده از غذاهای آب پز گفت: طبق مطالعات صورت گرفته شایعترین نوع سرطان مربوط به سرطان های مری و معده است که بیشتر، مردم شمال کشور به آن مبتلا می شوند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: البته این مطالعات و بررسی علل و عوامل آن همچنان ادامه دارد.
وی یکی از عوامل ابتلا به سرطان مری را مصرف چای داغ در درجه بالای 65 درجه بیان کرد و گفت: چای، خودبخود سرطان زا نیست ولی مصرف آن به صورت داغ موجب سرطان می شود.
ملک زاده با بیان اینکه استفاده زیاد از گوشت قرمز موجب سرطان معده می شود مردم را به مصرف گوشت سفید توصیه کرد و افزود: باید نحوه رژیم غذایی سالم و مناسب به مردم اطلاع رسانی شود تا شیوع ابتلا به سرطان کاهش یابد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، بر مصرف گردو، بادام و پسته بدون نمک، روزانه سه بار در حد 15 تا 20 گرم تاکید کرد و آن را در پیشگیری از سرطانها و سکته قلبی و مغزی موثر دانست.
دبیر علمی این همایش هم گفت: سرطان، پس از بیماریهای قلبی و عروقی و حوادث ترافیکی، سومین عامل مرگ و میر است.
مژگان کریمی زارچی با بیان اینکه تغذیه نامناسب و مصرف غذاهای آماده شایعترین علل و عوامل سرطان است شایعترین نوع سرطان در بین زنان یزدی را آندومتر رحم اعلام کرد و استفاده از غذاهای پرکالری و شیرینی و همچنین کم تحرکی و چاقی را از علل و عوامل آن اعلام کرد.
این جراح و متخصص و فلوشیپ انکولوژی زنان اضافه کرد: این نوع سرطان، ارتباط تنگاتنگی با چاقی دارد.
کریمی زارچی عادات نامناسب تغذیه ای، شیوه زندگی نامناسب، عوامل محیطی مانند افزایش آلودگی هوا و استفاده غیر علمی از کود و سموم در فرآیند تولید مواد غذایی و … را از دیگر عوامل پیدایش سرطان بیان کرد و گفت: با کنترل این عوامل می توان تا 40 درصد از بروز سرطانها پیشگیری کرد.
همایش ملی تغذیه و سرطان با حضور 400 نفر از اساتید، دانشجویان، متخصصان سرطان و کارشناسان مواد غذایی سراسر کشور در بیمارستان شهید صدوقی یزد آغاز و سه روز ادامه دارد.
666 مقاله به دبیرخانه آن ارسال شده که 374 مقاله توسط هیات داوران پذیرش و از این تعداد هم 58 مورد آن بصورت سخنرانی و 316 مورد بصورت پوستر ارائه می شود.
نقش تغذیه در پیشگیری و درمان سرطان، فرهنگ سازی تغذیه و سرطان ، نقش تولیدات کشاورزی، دامپروری و آبزی پروری در پیشگیری از آن ، طب سنتی و سرطان ، نقش رسانه ها و تبلیغات، سبک زندگی و تغذیه درمانی در سرطان از دیگر محورهای این همایش اعلام شد.
هدف از برگزاری این همایش سراسری، ایجاد همگرایی در میان دست اندرکاران کنترل و پیشگیری سرطان در بخش های مختلف مرتبط با آن اعم از تولید، صنعت، تغذیه و رسانه اعلام شد.
برگزاری چهار کارگاه آموزشی و همایش مردمی از برنامه های جنبی همایش مورد اشاره است.
No tags for this post.