معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با بیان این که دانشگاه در سال 93 حدود 100 میلیارد تومان فروش محصولات ایده محور داشته است گفت: تعداد قراردادهای صنعتی این دانشگاه از 80 قرارداد در سال 89 به بیش از 300 قرارداد در حال حاضر رسیده است.
به گزارش ایسنا، دکتر مسعود تجریشی در مراسم افتتاح اولین نمایشگاه دستاوردهای خانواده فناوری شریف با اشاره به وضعیت کشور در حوزههای کارآفرینی و اقتصاد افزود: در حال حاضر دولت با شش میلیون بیکار مواجه است که هر سال یک میلیون نفر به این تعداد اضافه میشود. از سوی دیگر 400 هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام و 200 هزار میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران برق دارد و حدود 150 هزار میلیارد تومان به مسکن مهر بدهکار است که تنها راه حل دولت برای رفع این مشکلات تولید فکر است.
وی، دانایی را مکانیزم و موتور محرک رشد اقتصادی دانست و گفت: راهی نداریم جز این که محققان کشور با امکاناتی که در اختیار دارند در مسیر دانش بنیان شدن گام بردارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اقدامات این دانشگاه در حوزه توسعه علمی یادآور شد: برنامه سه ساله برای این زمینه تهیه شده است که از دو سال پیش عملیاتی شد.
وی برنامه این دانشگاه در حوزه آموزش را برنامه مربیگری ذکر کرد و افزود: در حوزه پژوهش نیز برنامه تعریف کتاب ارتقاء کیفیت تحقیقات و حمایت از اساتید جوان را در دستور کار داریم.
تجریشی اضافه کرد: در حوزه پژوهشهای کاربردی اجرای طرح پسادکتری را در دستور کار داریم که با حمایتهای معاونت علمی و بنیاد علم ایران انتظار داریم که تا آخر سال جاری 100 دانشجوی پسادکتری در دانشگاه پذیرش کنیم.
تجریشی تعامل دانشگاه و صنعت را از دیگر برنامههای این دانشگاه ذکر کرد و ادامه داد: در این زمینه برنامه فرصت مطالعاتی را در دستور کار داریم که در این قالب طرح استاد مهمان در صنعت فعال شده است که تا کنون چند نفر از اساتید فرصت مطالعاتی خود را در بخشهای صنعتی گذراندند.
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف اجرای طرح پژوهشکدههای مشترک را از دیگر برنامههای این دانشگاه نام برد و گفت: پژوهشکدههای مشترک با همکاری سایر دانشگاهها ایجاد خواهد شد که تا کنون اولین پژوهشکده با حضور سه دانشگاه ایجاد شده است و امیدواریم تا یک ماه آینده دومین پژهشکده مشترک با همکاری معاونت علمی راهاندازی شود.
تجریشی به رشد علمی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: محققان این دانشگاه 1500 مقاله بینالمللی منتشر کردهاند که سه مقاله به ازای هر عضو هیات علمی است.
وی برنامه هفتههای پژوهشی برنامه محور (گرنت) را از دیگر برنامههای این دانشگاه در حوزه توسعه علمی ذکر کرد و گفت: علاوه بر آن در این قالب وقف در پژوهش را در دستور کار قرار دادیم چرا که وقف برای ما بسیار مهم است و در این راستا اقدام به راهاندازی پژوهشکده "موفقیان" کردیم که این پژوهشکده در حوزه علوم شناختی است و در این قالب توانستیم جایزه تحصیلی موفقیان را فعال کنیم.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر این که در حوزه ارتباط با صنعت از سال 89 برنامههایی را اجرایی کردیم، ادامه داد: در این راستا تعداد قراردادهای این دانشگاه از 80 قرارداد در سال 89 به 300 قرارداد در حال حاضر رسیده است.
به گفته وی حجم این قراردادها از 18 میلیارد تومان به بیش از 60 میلیارد تومان بالغ شده است.
تجریشی همچنین از موفقیت این دانشگاه در فروش محصولات فناورانه خبر داد و گفت: از سال 93، 10 میلیارد تومان فروش محصولات ایده محور داشتیم.
وی همچنین پایدارسازی کسب و کار دانش بنیان را از دیگر برنامههای این دانشگاه ذکر کرد و یادآور شد: در این راستا ایجاد پارک علم و فناوری دانشگاه شریف در دستور کار است علاوه بر آن طرح پیشنهادی مجتمع نوآوری و فناوری (شرکت شهرکهای صنعتی ایران ) را ارائه کردیم.
تجریشی خاطرنشان کرد: بر اساس این طرح شرکت شهرکهای صنعتی ایران در منطقه 22 مستقر خواهد شد که مذاکرات در این زمینه با وزارت صنعت، معدن و تجارت از سوی دانشگاه صنعتی شریف در حال انجام است.
وی طرحهای مشارکتی با صندوق نوآوری و شکوفایی و توسعه زیرساخت و فضاهای فیزیکی را از دیگر برنامههای این دانشگاه نام برد.
No tags for this post.