سیناپرس: یک مطالعه گسترده بالینی انجام شده نشان می دهد که بهره گیری از درمان شناختی در کنار داروهای ضدافسردگی، کارایی به مراتب بهتری نسبت به سایر روشها در درمان افسردگی حاد و غیرمزمن دارد. همچنین این مطالعه نشان داد که این ترکیب برای افراد دارای افسردگی مزمن و دارای شدت کمتر چندان هم کارامد نیست.
سیناپرس: مطالعات پیشین نشان داده بود که دو سوم افرادی که دارای افسردگی شدید هستند با ساتفاده از داروهای ضدافسردگی درمان می شوند و یک سوم آنها برای همیشه از این اختلال خلاصی می یابند، ولی نیمی از آنها دوباره به افسردگی غیرمزمن دچار می شوند. همچنین مطالعات نشان داده است که شیوه درمان شناختی درست به اندازه شیوه های دارویی موثر است، اما دامنه اثرگذرای شیوه های شناختی بلندمدت تر است.
در این مطالعه جدید، 452 فرد بزرگسال دارای افسردگی مزمن و یا مجدداً دچار افسردگی شده مورد بررسی قرار گرفتند. سپس نحوه درمان این افراد از آغاز درمان تا زمانی که افسردگی عده ای بازگشت داشت و درمان کامل آنها به دقت بررسی شد. به این ترتیب مشخص شد، احتمال درمان آن دسته از افرادی که از دو شیوه دارویی و شناختی به صورت همزمان برای افسردگی غیرمزمن و شدیدشان استفاده شده بود، حدود 30 درصد بیشتر از کسانی بود که تنها از شیوه دارویی و یا شناختی برای درمان آنها بهره گیری شده بود.
نتایج این مطالعه در ژورنال JAMA Psychiatry منتشر شده است.
No tags for this post.