موفقیت دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان در تولید چند محصول دانش بنیان

مقصود پژوهنده در حاشیه سومین نمایشگاه فناوری‌های نو و پیشرفته تبریز در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: گروه بیوتکنولوژی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان موفق به تولید چندین محصول دانش بنیان بیوتکنولوژیک برای اولین بار در ایران شد.وی از موفقیت دانشگاه برای تولید آنزیم بسیار مهم " Taq DNA Polymerse" خبر داد و افزود: این آنزیم یکی از آنزیم‌هایی است که در تمامی آزمایشگاه‌های تشخیص طبی، بیمارستان‌ها، مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها برای کسانی که بر روی DNA کار می‌کنند در PCR کاربرد دارد.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته، این آنزیم، یک نوع آنزیم وارداتی بود، ابراز کرد: ما اولین بار در ایران، این آنزیم را ثبت اختراع و تولید کرده‌ایم که در حال حاضر آماده تجاری سازی است.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در تبیین دومین محصول تولیدی این دانشگاه در گروه بیوتکنولوژی ادامه داد: دومین محصول ما تولید مارکر الکتروفورز DNA است. وقتی با DNA بر روی انسان، جانور و گیاه کار می‌کنیم نیاز داریم که در الکتروفورز باندهای آن را شناسایی کنیم. همیشه به یک مارکری نیاز داریم که اندازه باندهای ما قابل تشخیص باشد و در هر الکتروفورزی استفاده از این مارکر ضروری است.

پژوهنده خاطرنشان کرد: این محصول نیز یکی از محصولات وارداتی به ایران بود که موفق به راه اندازی خط تولید دائمی آن شدیم.به گفته وی، یکی دیگر از اقدامات و فعالیت‌های مهم این گروه، تکنیک جداسازی باکتری‌های مفید از خاک است که از آن در اختلاط بتن استفاده می‌شود که بتن تولیدی به این روش، یک نوع بتن خود ترمیم خواهد بود.

وی با اشاره به ویژگی‌های مهم این باکتری ادامه داد: از خصوصیات این باکتری این است که با استفاده از رطوبت هوا در فصل‌های مساعد رشد کرده و تولید کلسیت می‌کند تا فضاهای خالی و ترک‌هایی که در بتن ایجاد می‌شود را پر کرده و باعث استحکام بیشتر و عدم پایین آمدن استحکام بتن در سازه‌ها شود.

وی با بیان اینکه یکی از مواد اولیه در کشت بافت گیاهی محیط کشت‌های ام اس است، عنوان کرد: یک محیط کشت ام اس یک لیتری در بازار فعلی در حدود 37 هزار تومان قیمت دارد که ما به قیمت هفت هزار تومان همین محصول را تولید کرده‌ایم که باعث رواج بیشتر کشت بافت در انواع محصولات کشاورزی و ریز ازدیادی انواع گیاهان در زراعت و باغبانی و گلهای زینتی می‌شود.

وی با اشاره به افزایش شوری خاک‌ها بخصوص در شهرهای حاشیه دریاچه ارومیه ادامه داد: در حال حاضر، چندین پروژه مهم برای ایجاد گیاهان مقاوم به شوری و بیماری‌ها مثل تولید سیب زمینی و توتون مقاوم به ویروس با تکنیک RNA Silencing و تولید سیب زمینی و هویج مقاوم به شوری و سیب زمینی و پیاز مقاوم به علف کش در دست انجام داریم.

وی در تبیین اهمیت این پروژه‌ها خصوصا در مورد مقاومت به شوری تصریح کرد: توجه کافی و مناسب به اجرای این پروژه‌ها باعث می‌شود که محصولات تولیدی در شورترین خاک‌ها نیز رشد کرده و کشاورزی منطقه نابود نشود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا