ساخت روباتی با سوخت زباله ای

به تازگی محققان دانشگاه بریستول از روبات جدیدی به نام Row-Bot پرده برداری کردند. این روبات با پرسه زدن در آب راه های کثیف، زباله ها و میکرو ارگانیزم های موجود در آنها را مکیده و هضم می کند، سپس با استفاده از این ضایعات به تولید برق می پردازد.

سلول های سوختی میکروبی این روبات از گروه بسیار خاصی از باکتری ها بهره می برند که این باکتری های خاص الکتریژن نام دارند.

عامل اصلی این پدیده سلول های سوختی میکروبی هستند. میکروب ها برای به دست آوردن انرژی مواد آلی را درهم می شکنند. در روند این پروسه نیز الکترون ها آزاد می شوند. برخی از این الکترون ها در یک سلول سوختی میکروبی به صورت تصادفی در طول یک سطح باردار پخش می شوند و از کاتد ها به آند ها می روند. الکترون ها در طی این جریان، از یک اتصال خارجی که برخی از انرژی آنها را در یک باتری جمع آوری می کنند، عبور می کنند.

سلول های سوختی میکروبی این روبات از گروه بسیار خاصی از باکتری ها بهره می برند که این باکتری های خاص الکتریژن نام دارند. زمانی که این باکتری ها به شکست مواد آلی می پردازند، الکترون ها را مستقیما به یک الکترود متصل می کنند. این فرایند با استفاده از یک پروتئین رسانا به نام پیلی انجام می شود که اساسا مانند سیم های بیولوژیکی عمل می کنند.

این الکتروژن ها در طبیعت در اکسید آهن موجود در مواد معدنی خاک و رسوبات یافت می شوند اما می توان از آنها در الکترود های ساخت دست بشر نیز استفاده کرد. محققان بر این باورند که می توان در آینده از این طرح برای پاک سازی زمین و هوا استفاده شود با این وجود، هم اکنون این روبات ها به تمیز کردن فاضلاب ها بسنده خواهند کرد.

منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا