شاخص کاربری فناوری اطلاعات ایران

 احمد نخجوانی کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات با اشاره به آمارهای ارائه شده از سوی اتحادیه جهانی مخابرات (ITU ) در شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات اظهار داشت: برای محاسبه شاخص توسعه ICT توسط ITU در جهان که به شاخص IDI معروف است، سه معیار دسترسی، کاربری یا استفاده و مهارت اندازه‌گیری می‌شود که براساس شاخص‌های توسعه ICT رتبه ایران در جهان ۹۴ است و در میان کشورهای درحال توسعه و پس از کشورهایی هم‌چون فیجی و مغولستان و کمتر از ضریب متوسط جهان قرار دارد.

وی با بیان اینکه ایران با قرار گرفتن در رتبه یکصد و شانزدهم دنیا در زمینه شاخص استفاده و کاربری ICT جایگاه مطلوبی ندارد ادامه داد: در زمینه شاخص دسترسی به ICT رتبه ایران ۸۲ است و در زمینه مهارت در جایگاه شصت و هشتمین کشور جهان قرار گرفته است و این نشان می‌دهد ایران در قیاس با جایگاه نامناسب گفته شده، به لحاظ اوضاع مهارت مردم کشور در استفاده از ICT اوضاع بهتری دارد.

به گفته نخجوانی، در این میان آنچه که باعث شده ایران به لحاظ توسعه شاخص کاربری وضعیت خوبی نداشته باشد، استفاده از ICT در دسترسی به خدمات الکترونیک برای شهروندی، زندگی روزمره و خدمات دولتی یا اصطلاحا بخش عمومی است. به طوریکه بر اساس شاخص‌های ITU، دسترسی به زیرساخت های ICT و مهارت‌های مردم، به نسبت، شرایط بهتری دارد.

این فعال بازار اینترنت با اشاره به این که ضریب نفود باند پهن ثابت یا Fix Broadband در جهان ۹.۸ درصد است و این رقم در ایران نیز برابر با متوسط جهانی است، گفت: بر اساس آمار سال ۲۰۱۳ بانک جهانی، ایران به لحاظ ضریب نفوذ اینترنت ثابت (Fix Broadband) رتبه ۱۱۵ جهان را دارد و به لحاظ میزان پهنای باند به ازای هر کاربر، در رتبه ۱۵۸ جهان قرار گرفته است.

وی با اشاره به تحقیقات انجام شده توسط بانک جهانی درباره ۸۶ کشور جهان طی سال‏های ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۱ عنوان کرد: ۱۰ درصد افزایش ضریب نفوذ پهنای باند ثابت، ۱.۴۵ درصد رشد اقتصادی برای کشورهای درحال توسعه به ارمغان آورده است.

به گزارش مهر، وی افزود: بر اساس گزارش‌های رسمی منتشر شده، تاثیر باندپهن ثابت در کشورهای توسعه‌یافته ۱.۱۹ درصد محاسبه شده است و پیش‌بینی می‌شود با اجرایی شدن مفاد پروانه اپراتورهای ارتباطات ثابت -FCP – نیز تغییرات قابل توجهی در توسعه باند پهن ثابت در کشور ایجاد شود.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا