نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

جزییات هشتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر

دکتر مجتبی آقایی، دبیرکل هشتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر و عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ در گفتگو با خبرنگار سیناپرس، با اشاره به برگزاری دوره هشتم جشنواره هنرهای تجسمی فجر در بخش‌های مختلف، از 9 بهمن‌ماه تا 17 اسفندماه سال جاری در مؤسسه فرهنگی هنری صبا، گفت: بخش مسابقه یا فراخوان که بخش ثابت در دوره‌های قبل نیز بوده، فقط یکی از بخش‌های این جشنواره بین‌المللی است که هم هنرمندان ایرانی و هم هنرمندان سایر کشورها می‌توانند بر اساس فراخوان اعلام شده در این بخش شرکت کنند.

مهلت و شیوه شرکت در جشنواره

آقایی با بیان این که علاقه‌مندان به ارائه آثار در هشتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر می‌توانند آثار خود را تا 28 آذرماه صرفاً از طریق سایت تخصصی جشنواره به آدرس www.ivafestival.ir به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند، به یکی از وجوه تمایز جشنواره امسال اشاره کرد و گفت: وجه تمایز هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر از دوره‌های پیشین آن این است که ما در جشنواره امسال اقدام به محوربندی بر اساس رشته‌های مختلف نکرده‌ایم و رویکرد جشنواره معرفی آثاری است که با بهره‌مندی از یک یا چند رشته از هنرهای تجسمی، به ساختار رسیده و ایده‌ای اصیل و مفهومی هنرمندانه را به نمایش بگذارند.

دبیرکل هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر افزود: از این رو هنرمندان در ارائه ایده‌های خود محدودیت نداشته و می‌توانند از شیوه‌های بیانی و اجرایی متنوع استفاده کنند.

همایش «هنر معاصر ایران و جهانی شدن»

آقایی همچنین با اشاره به برگزاری همایشی علمی و کاربردی تحت عنوان «هنر معاصر ایران و جهانی شدن» در حاشیه برگزاری جشنواره هشتم هنرهای تجسمی فجر، گفت: این همایش نیز که پیش از این فراخوان آن اعلام شده است، از سوی مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر برگزار می‌شود و دانشگاه هنر، فرهنگستان هنر، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی در برگزاری آن مشارکت دارند.

در جشنواره امسال اقدام به محوربندی بر اساس رشته‌های مختلف نکرده‌ایم و رویکرد جشنواره معرفی آثاری است که با بهره‌مندی از یک یا چند رشته از هنرهای تجسمی، به ساختار رسیده و ایده‌ای اصیل و مفهومی هنرمندانه را به نمایش بگذارند

وی با بیان این که این همایش هفته نخست اسفند برگزار می‌شود، افزود: پژوهشگران می‌توانند برای شرکت در این همایش چکیده مقالات خود را تا 28 آذرماه به سایت جشنواره به نشانی www.ivafestival.ir ارسال کنند.

به گفته آقایی تجربه‌های نو در هنر معاصر ایران، هنر معاصر ایران در پارادوکس محلی‌گرایی و جهانی‌گرایی، هنر ایران در عصر رسانه‌های جدید، هنر ایران در بازار بین‌المللی هنر، هنر ایران در جشنواره‌ها و رویدادهای جهانی هنر، هنر ایران در انجمن‌ها و اتحادیه‌های بین‌المللی هنر، هنر ایران در مطالعه تطبیقی با هنر منطقه‌ای غرب آسیا و کشورهای همسایه محورهای همایش «هنر معاصر ایران و جهانی شدن» است.

وی با اشاره به دیگر بخش‌های جشنواره گفت: یکی از بخش‌های در نظر گرفته شده برای جشنواره امسال رقابت فیلم‌های مربوط به هنرهای تجسمی است و کسانی که در حوزه‌های مرتبط با هنرها یا هنرمندان تجسمی اقدام به فیلمسازی مستند کرده‌اند در این بخش به رقابت می‌پردازند و در نهایت فیلم‌ها و آثار برتر معرفی می‌شود.

برگزاری «نمایشگاه توانمندی‌های حوزه هنرهای تجسمی کشور»

آقایی مهمترین وجه تمایز جشنواره امسال را برگزاری «نمایشگاه توانمندی‌های حوزه هنرهای تجسمی کشور» در حاشیه جشنواره عنوان کرد و گفت: برای نخستین بار در کشور و در حاشیه جشنواره هنرهای تجسمی فجر، نمایشگاهی برگزار خواهد شد که در آن عناصر خدمات‌رسان و فعال در حوزه هنرهای تجسمی محصولات و دستاوردهای خود را به نمایش خواهند گذاشت.

عضو کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که در جشنواره‌های هنری معمولاً فقط توجه به هنرمندان و آثار آنهاست، ادامه داد: اما ما نباید از نظر دور بداریم که به هر حال برای فعالیت هر هنرمندی در جامعه، افراد دیگری غیر از آن هنرمند نیز نقش ایفا می‌کنند و این افراد که به تعبیری می‌توان آنها را عوامل پشت صحنه حوزه هنر کشور خواند، هر چند نقش مؤثری در رونق و شتاب جریان توسعه‌ای هنر دارند، اما کمتر دیده می‌شوند.

وی با بیان این که هدف از نمایشگاه مذکور فرصت دادن و امکان دیده شدن بخش قابل توجهی از فعالان هنرهای تجسمی است، افزود: در این نمایشگاه ناشران، مؤسسات و آموزشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پژوهشگران، رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها، شرکت‌های خدماتی و بازرگانی فعال در عرصه هنر و تولیدکنندگان نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای حوزه هنرهای تجسمی حضور خواهند داشت و محصولات و دستاوردهای خود را ارائه می‌کنند.

دبیرکل هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر با بیان این که این بخش جنبی جشنواره پیش از جشنواره اصلی برگزار خواهد شد، عنوان کرد: این نمایشگاه در هفته پایانی دی‌ماه به مدت یک هفته در مؤسسه فرهنگی و هنری صبا برپا خواهد بود.

آقایی در پایان افزود: در جشنواره هشتم هنرهای تجسمی فجر به سنت دوره‌های پیشین از مفاخر هنرهای تجسمی و از کسانی که در این حوزه فعالیت‌های شاخصی انجام داده‌اند نیز تجلیل به عمل خواهد آمد.

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل