دکتر محمد پور کاظمی در گفتوگو با ایسنا در این باره افزود: مرکز ملی تحقیقات آرتمیا در جوار دریاچه ارومیه و وابسته به موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تنها مرکز مستقل تحقیقاتی در سطح ملی است که در زمینه آرتمیا و احیای ذخایر آن فعالیت میکند.
وی از ارائه طرحهایی در زمینه احیای دریاچه ارومیه خبر داد و اظهار داشت: طرحی مشتمل بر 13 زیر طرح را به ستاد احیای دریاچه ارومیه ارائه کردیم تا بر اساس آن هم آخرین وضعیت دریاچه از لحاظ اکولوژی و هم ذخایر ژنتیکی آرتمیا در حد پایلوت در محیط طبیعی و آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گیرد.
پورکاظمی، احیای آرتمیای دریاچه ارومیه را بخشی از این مطالعات دانست و خاطرنشان کرد: با ورود آب به دریاچه ارومیه نیاز است تا تعادل اکوسیستم این دریاچه برقرار باشد و آرتمیا تنها گونهای است که به عنوان ذخیره ژنتیکی زیست بوم فوق میتواند نقش اصلی در ایجاد تعادل اکوسیستم این دریاچه ایفا کند.
وی با ابراز تاسف از عدم تخصیص اعتبارات به این طرح یادآور شد: مرکز منطقهای بینالمللی تولید آرتمیا و نمایندگی فائو در غرب آسیا به مرکز تحقیقات ما در ارومیه واگذار شد ولی یکی از الزامات آن تخصیص دو میلیون دلار در یک دوره 3 ساله بوده است که به دلیل عدم پرداخت این اعتبارات، عملا دبیرخانه نمایندگی فوق شکل نگرفت و محدودیتهایی برای ما ایجاد شد.
No tags for this post.