عبور دارو از سد خونی مغز با امواج مافوق صوت برای اولین بار در جهان
سد خونی مغز یک غشای تقریبا غیر قابل نفوذ است که رگ های خونی مغز را احاطه می کند و از ورود ذرات مضر به رگ جلوگیری می کند. این سد خونی علاوه بر اینکه نقش محافظتی دارد، گاهی مشکل ساز می شود؛ زیرا از ورود مولکول های دارو جلوگیری می کند که سبب اختلال درمان در شرایطی مانند تومور مغزی می شود؛ در واقع سد خونی مهمترین مانع درمان بیمارانی است که تومور مغزی دارند.
محققان مرکز سانی بروک کانادا برای حل این مشکل به یک روش غیر تهاجمی دست یافتند که سبب می شود داروی شیمی درمانی از سد خونی عبور کند و با دقت فوق العاده بالا به تومور مغز برسد و عوارض جانبی مانند اختلالات عصبی به حداقل کاهش یابد.
این روش با استفاده از چند حباب میکروسکوپی و امواج مافوق صوت صورت می گیرد. حباب ها به همراه دارو وارد رگ بیمار می شوند و در جریان خون گردش می کنند؛ سپس زمانی که دارو به همراه حباب به سد خونی نزدیک می شوند، امواج مافوق صوت سبب انبساط و انقباض حباب ها شده و سد خونی را پاره می کند. در این هنگام دارو از سد عبور کرده و وارد نقطه مورد نظر می شود. شیار ایجاد شده روی سد خونی به مدت 12 ساعت باز می ماند و پزشکان می توانند در این مدت به تومور دارو رسانی کنند، پس از 12 ساعت سد خونی به منظور محافظت از رگ های خونی، خود به خود ترمیم می شود.
به گزارش ایرنا از ساینس،محققان بر این باورند که این روش علاوه بر درمان تومورهای بدخیم، می تواند در درمان بیماری هایی نظیر آلزایمر، پارکینسون و سایر بیماری های مغزی مفید باشد.