احیا جنگل ها پس از سال ها باران اسیدی
باران های اسیدی می توانند برای گیاهان بسیار خطرساز باشند ولی نوع زندگی بشر مدرن موجب افزایش ضریب وقوع این باران ها در جهان شده است. حال یکی از نقاطی که به شدت در معرض این نوع از باران ها قرار داشته است، آمریکای شمالی بوده. برای سال ها جنگل های این منطقه به واسطه باران های اسیدی، مرگ تدریجی را تجربه می کردند. حال دانشمندان کشف کرده اند که این جنگل ها در حال احیا شدن هستند و به نظر می رسد تمهیدات صورت گرفت موثر واقع شده اند.
لایه های بالایی خاک تمامی این 27 منطقه یاد شده بهبود چشم گیری را تجربه کرده اند. با این حال لایه های زیرین اسیدی تر شده اند. بنا بر گفته محققان، این امر نیز یکی از نشانه های فرایند بهبود خاک است.
بر اساس تحقیقی که به تازگی به بررسی میزان های اسیدیته و سمی بودن خاک 27 منطقه واقع در شمال شرقی ایالات متحده و شرق کانادا پرداخته است، میزان سم و اسید همه این خاک ها در طول 8 الی 24 سال گذشته کاهش یافته است. محققان این تحقیق به این نتیجه رسیده اند که غلظت آلومینیوم موجود در این خاک ها( که به عنوان یکی از نشانه های آسیب های باران اسیدی شناخته می شود) کاهش یافته و در مقابل میزان pH در لایه های بالایی خاک تمامی این مناطق افزایش یافته است.
با وجود موفقیت هایی که در زمینه کاهش آسیب های باران اسیدی بر روی جنگل ها انجام شده است اما باز هم دانشمندان نمی توانند درباره بهبودی اکوسیستم های موجود در این جنگل ها نظر درستی بدهند. با این حال پژوهش حاضر درباره بازگشت شرایط موجود در قبل از بارش باران های اسیدی نتایج بسیار امیدوار کننده ای را بیان کرده است. لایه های بالایی خاک تمامی این 27 منطقه یاد شده بهبود چشم گیری را تجربه کرده اند. با این حال لایه های زیرین اسیدی تر شده اند. بنا بر گفته محققان، این امر نیز یکی از نشانه های فرایند بهبود خاک است.
No tags for this post.