اسیدی شدن اقیانوسها ممکن است به گونههای مهاجمِ جلبکها، چتردریایی، خرچنگ و جانوران صدفدار کمک کند که به مناطق جدیدی از سیاره زمین نقل مکان کرده و این جابهجایی میتواند پیامدهای مخرب داشته باشد.
موجوداتی که به شکل ژلهای و لجنی هستند نسبت به موجوداتی همچون مرجانها که ساختارهای سختتری دارند در برابر افزایش سطح دیاکسیدکربن از تحملپذیری بیشتری برخوردارند چرا که صدفها و اسکلتبندی آبزیانی نظیر مرجانها با افزایش حجم این گاز در اقیانوس خیلی راحتتر در آب حل میشود.
در این مطالعه که توسط کارشناسان دانشگاه ایالتی «پلیموت» انجام گرفت مشخص شد تعدادی از گونههای مهاجم در برابر افزایش حجم این گاز مقاوم هستند. همچنین تاکید شده که در مناطق استوایی صخرههای مرجانی با مشکلات و چالشهایی روبرو هستند که از افزایش سطح این گاز ناشی میشود.
به گزارش ایسنا، پرفسور «جیسون هال – اسپنسر»، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: این روزها شاهد گسترش حیات دریایی هستیم که موجب بروز مشکلاتی میشود؛ برای مثال در چنین شرایطی جمعیت چتردریایی سمی افزایش مییابد. همچنین طبق شواهد به دست آمده پیشبینی میشود که مشکلات مرتبط با حیات دریایی آسیبزننده در واکنش به افزایش دیاکسیدکربن تشدید میشود.
علاوه بر این عوامل بیماریزایی همچون وبا مرزهای ملی نمیشناسند و بنابراین گرم شدن آب دریا موضوعی در حوزه سلامت برای شهرهایی همچون لندن به حساب میآید و در مقوله مهاجرت گونههای مهاجم باید بررسی شود که چه موجودات زندهای با باز شدن مسیرهای کشتیرانی قطب شمال این مشکلات را بوجود آورده و گسترش میدهد.
No tags for this post.