بنا شامل سه گنبد مخروطی است که دو گنبد به وسیله سیمان سفید پوشش یافته است وبخش بالایی گنبد سوم که در سمت جنوب غربی قرار دارد ، فرو ریخته است .
مصالح به کار رفته در این بنا لاشه سنگ و ساروج است و کف بنا نیز از گچ و خاک پوشیده شده است . نمای بیرونی بنای مورد بحث در گذشته توسط اهالی روستا با سیمان پوشش یافته بود که این اندود توسط میراث فرهنگی برداشته شد و این امر موجب نارضایتی اهالی گشته است .
اطراف این امامزاده محل دفن اموات روستا بوده و دارای سفالینه های دوران اسلامی است . با توجه به ترکیب کلی این مجموعه و مقایسه آن با موارد مشابه ، قدمت بنا را می توان قرون هفت و هشت هجری تخمین زد .
در دیواره های داخلی بنا اندودی از گچ کشیده اند و بنا در داخل فاقد تزئینات خاصی است . گنبد مخروطی جنوبی از بیرون دایره ای و از داخل 8 ضلعی است که در هر ضلع آن به استثنای ضلع ورودی ؛ یک طاق نما ایجاد شده است .
گنبد های به کار رفته در بنا دو پوسته و از بیرون مخروطی است . پوسته داخلی گنبد نیز عرقچین شکل است . اتاق ورودی بنا دارای سقفی است که با استفاده از تیرآهن پوشش یافته و از بیرون دارای نمای لاشه سنگ و از داخل گچی است.
گنبدهای شمالی و شرقی چسبیده به هم هستند و گنبد مخروطی شمالی در اضلاع شمال و غرب دارای دو نورگیر دایره ای است .
چهار طاقچه نامتقارن نیز در این بخش وجود دارد و سنگ قبری نیز در زیر فضای گنبد تعبیه شده است .
گنبد شرقی دارای دو نورگیر مدور در اضلاع شمال و غرب است و سه طاقچه نامتقارن و دری چوبی در جبهه شمالی ، سایر تزئینات داخلی را در این بخش تشکیل می دهند . در این اتاق نیز یک سکوی قبر مشاهده می شود .
.بنای مقبره شاهزاده حسین هشت ضلعی بوده و در هر ضلع آن طاق نمایی ایجاد کرده اند و پلان دو امامزاده مجاور آن دایره ای است .
مجموعه بناهای امامزاده ها و اتاقی که در سمت شرق آن احداث کرده اند روی هم رفته پلان مستطیل نزدیک به مربع را با اندکی انحنا به وجود آوردهاست . اطراف این امامزاده محل دفن اموات روستا بوده و دارای سفالینه های دوران اسلامی است . با توجه به ترکیب کلی این مجموعه و مقایسه آن با موارد مشابه ، قدمت بنا را می توان قرون هفت و هشت هجری تخمین زد .
گزارش تصویری و تحلیل فنی : احسان محمدحسینی – فاطمه کردی
No tags for this post.