روش بهینه محققان دانشگاهی برای ارزیابی کامل کلیدهای قدرت در شبکه توزیع برق
به گزارش ایسنا، پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف، روشی سیستماتیک را جهت ارزیابی کامل کلیدهای قدرت در شبکه توزیع برق پیشنهاد دادهاند که میتوان با کمک آن ضمن پایش بر خط این کلیدها، میزان احتمال بروز خطا در عملکرد بعدی کلید و نیاز آن به تعمیرات پیشگیرانه را تعیین و در صورت عملکرد ناقص کلیدهای قدرت، منشا خرابی را مشخص کرد.نگهداری و تعمیر تجهیزات قدرت یکی از چالشهای بزرگ صنعت برق است. با رشد شبکههای برق، افزایش تعداد بخشهای تشکیل دهنده شبکه و محدود بودن بودجه نگهداری، نیاز به راهبردهای کارآمدتر که با صرف کمترین هزینه، بیشترین اثرگذاری را داشته باشند بیش از پیش احساس میشود.
یکی از تجهیزات بحرانی قدرت که عملکرد ناقص آنها شدیدا بر عملکرد شبکه برق تاثیر میگذارد، کلیدهای قدرت هستند که به برنامه نگهداری و تعمیر بسیار دقیقی نیاز دارند. کاری که پژوهشگران دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف تلاش کردند طی یک پروژه در مقطع دکترا و با ارائه یک روش علمی بدین منظور به انجام برسانند.
بر اساس پایاننامهای تحت عنوان «پایش بر خط و ارزیابی وضعیت کلیدهای قدرت شبکه انتقال جهت برنامهریزی نگهداری و تعمیرات و ارتقای قابلیت اطمینان» که توسط دکتر علی اصغر رضی کاظمی و به راهنمایی دکتر مهدی وکیلیان در دانشگاه صنعتی شریف انجام گرفته، روشی ارائه شده است که با در نظر گرفتن تمامی شرایط حاکم بر شبکه قدرت، مکان و تعداد بهینه کلیدهایی را که باید به سامانه پایش مجهز شوند، تعیین میکند.
همچنین در این پایاننامه مدلی برای تحلیل دادههای اندازهگیری شده توسط سامانههای پایش ارائه شده که با کمک آن و با تجهیز شبکه توزیع برق به این سامانهها، میتوان کلیدهای قدرت را به صورت بر خط پایش کرد و میزان احتمال بروز خطا در عملکرد بعدی را تخمین زد و در صورت نیاز برای انجام تعمیر پیشگیرانه هشدار داد. علاوه بر این در صورت عملکرد ناقص کلیدهای قدرت، منشاء خرابی نیز مشخص میشود.
طبق آنچه در پایاننامه گفته شده است، تعیین مکان کلیدهای قدرت مورد پایش که در مدل توسعه داده شده برای پایش بر خط این کلیدها مورد نیاز است با استفاده از روشی پیشنهادی بر مبنای ترکیبی از پارامترهای کیفی همچون طول عمر، شرایط جوی و غیره تعیین میشود. همچنین برای تعیین تعداد بهینه این کلیدها نیز تابع هدفی بر مبنای حداقل شدن هزینههای موجود پیشنهاد شده است.
پس از تعیین تعداد و مکان کلیدهای قدرت مورد پایش در شبکه توزیع برق، به تعیین پارامترهای قابل پایش در کلیدها از نظر میزان کارآیی آنها در پایش خطاهای با تعداد دفعات زیاد و شدت زیاد پرداخته شده و برای تعیین رفتار این پارامترها، داخل یک کلید قدرت در شرایط گوناگون، خطاهای رایج در کلیدهای قدرت تعیین و به صورت عمدی به تعدادی کلید تحت آزمون اعمال شدند. بدین ترتیب با تحلیل دادهها، روش مورد نظر تکمیل شد و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
بنا بر آنچه در این پایاننامه آمده است، روشهای ارائه شده میتوانند به شدت بر زمان تعمیرات و قابلیت اطمینان شبکه تاثیر مثبت بگذارند.
No tags for this post.