دکتر فرشچی متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران درخصوص غذاهای ضد سرماخوردگی گفت : تغذیه مطلوب به بهبود عملکرد دستگاه ایمنی برای مبارزه با ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند. هنگامی که بدن علایم بیماری را نشان می دهد، رژیم غذایی به عنوان یک عامل کلیدی و مهم در بهبود علایم در نظر گرفته می شود و نقش مهمی را در این زمینه دارد.
وی افزود : به طور مثال حتی هنگامی که بیمار نیستید، برای حفظ قدرت بدنی نیاز به پروتئین دارید. گوشت بدون چربی، ماکیان، ماهی، غلات، فرآورده های لبنی، تخم مرغ، مغزها و دانه ها از منابع خوب پروتئینی هستند و مصرف روزانه 50 گرم پروتئین توصیه شده است. باید توجه شود که زنان باردار و شیرده به میزان بیشتری نیاز دارند. همچنین منابع غذایی حاوی ویتامین 6B و 12B و مواد معنی روی و سلنیم در بهبود ظرفیت عملکردی دستگاه ایمنی بدن نقش مهمی دارند.
ویتامین 6B در منابع غذایی پروتئینی شامل انواع لوبیا، ماکیان و همچنین سیب زمینی، اسفناج و غلات غنی شده وجود دارد. گوشت ها، شیر و ماهی نیز حاوی ویتامین 12B هستند که یک تقویت کننده دستگاه ایمنی است.
این متخصص تغدیه عنوان کرد : معمولا در شرایط ابتلا به آنفولانزا استفاده از انواع سوپ مانند سوپ مرغ بسیار مفید است، چراکه آن ها محلول هستند و مواد مغذی در این وضعیت جذب بهتری دارند، علاوه بر این تحمل این نوع غذا به دلیل مایع بودن برای فرد بیمار بهتر است. همچنین سیر و ریشه زنجبیل (جهت بهبود حالات تهوع و ناراحتی معده و مبارزه با التهاب ها ) در بهبود و پیشگیری از سرماخوردگی نقش موثر دارند.
وی خاطر نشان کرد : فرآورده های لبنی ممکن است در برخی از افراد موجب ترشح بیشتر موکوس شوند پس افراد مستعد در طول دوره ابتلا از خوردن شیر و فرآورده های آن باید پرهیز کنند.
علاوه براین، فرآورده های لبنی ممکن است موجب حالت تهوع و استفراغ شوند. آب پرتقال، به ویژه همراه با پالپ که با ویتامین C و اسید فولیک غنی شده است نیز می تواند در بهبود ظرفیت عملکردی دستگاه ایمنی کمک کننده باشد و وضعیت جسمانی را بهتر کند .در مجموع می توان گفت هر چقدر دستگاه ایمنی تقویت شود بهتر می تواند با عفونت مبارزه کند. پس از بهبودی ازسرماخوردگی هم سعی کنید از یک برنامه غذایی متنوع شامل میوه و سبزی پیروی کنید تا دستگاه ایمنی قدرتمندی داشته باشید.
No tags for this post.