شرکت های دانش بنیان شرط بقا در عرصه رقابت های تجاری و بین المللی

اسماعیل جبارزاده روز پنجشنبه در ستاد برگزاری سومین نمایشگاه فناوری های پیشرفته تبریز، افزود: قبل از 13 آبان ماه سال 1392 سال ها بود که در استان جلسه پژوهش و فناوری تشکیل نمی شد که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و توجه ویژه رئیس جمهوری به شرکت های دانش بنیان اقدام های ارزنده ای نیز در آذربایجان شرقی انجام شد.
وی ادامه داد: در آذربایجان شرقی فقط یک پارک علم و فناوری وجود دارد در حالی که در سایر استان ها شهرک های فناوری به وجود آمده با این حال جایگاه چهارم را دارا هستیم که این نشان دهنده پتانسیل های فناورانه استان است.
جبارزاده با اشاره به اینکه عملکرد ما طی 18 ماه گذشته در این حوزه قابل قبول است، گفت: باید دقت کرد در بحث های علمی و فناوری قانع شدن باعث رکود و کاهش سرعت می شود لذا قانع به این عملکرد نیستیم و باید از پتانسیل بالای موجود در استان بیش از پیش بهره مند شویم.
وی اظهارکرد: استانی که بیشتر تولیدکنندگان آن دارای مدارک دانشگاهی هستند و بیش از240هزار دانشجو در آن مشغول به تحصیل هستند باید مقدمات کار شرکت های دانش بنیان در آن فراهم شود ما راضی به جایگاه چهارم کشوری نیستیم.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: اطمینان دارم در سال 1395 وضعیت ما از نظر تعداد شرکت های فناور و تعداد طرح های تبدیل شده به واحد تولیدی افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه فناوری های پیشرفته تبریز 21 الی 24 آبان ماه جاری، ادامه داد: این نمایشگاه به محلی برای تجاری سازی و معرفی طرح های فناورانه تبدیل شده و استقبال بسیار خوبی صورت گرفته است. 
جبارزاده گفت: درگذشته کارهای فناورانه در استان به عنوان کارهای فانتزی تلقی می شد و محدود به عده ای خاص در دانشگاه ها و آزمایشگاه های دانشگاهی بود این درحالی است که با روی کار آمدن دولت یازدهم فناوری های جدید و دانش بنیان به عنوان کارهای فانتزی تلقی نمی شود و توجه ویژه ای دراین خصوص وجود دارد.
وی اضافه کرد: با نگاه به کشورهای همسایه حتی به عقب مانده ترین کشور از نظراقتصادی متوجه می شویم رقبای ما حتی با برندهای اروپایی در آن کشور حضور یافته و به رقابت می پردازند، بایستی در بازار کشورهای همسایه حضوری فعال داشته باشیم.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: شرط نخست، مهم و اصلی برای حضور در بازارهای جهانی، بحث دانش بنیان بودن است و در کنار آن باید مجموعه ایی ایجاد شود تا طرح ها و ایده های که توسط شرکت های دانش بنیان ایجاد می شود آن را وارد عرصه بازار کند.
وی تاکید کرد: با ایجاد 'فن بازار' به عنوان بنگاه و آژانسی برای فروش ایده های فناورانه در تبریز هر کس در هرجای کشور که طرح و دانشی فنی برای فروش و ارائه ایده خود به صورت حرفه ای داشته باشد به این استان مراجعه کند.
وی افزود: مشکلی که هم اکنون وجود دارد این است که یک تولید کننده نمی داند در صورت بروز مشکل با کدام دانشگاه و یا هیات علمی می تواند طرح و بیان مساله کند.
جبارزاده اضافه کرد: امیدوارم همزمان با برگزاری این نمایشگاه، این بازار نیز افتتاح و از این پس هر واحد تولیدی و صنعتگری که با مشکل مواجه شود برای رفع مشکل های خود با استفاده از دانش واحدهای دانش بنیان به این بازار مراجعه کند.
به گزارش ایرنا , وی تاکید کرد: تمامی دستگاه های دولتی موظف هستند برای خرید با توجه به کیفیت و قیمت یکسان محصول ها، از تولیدهای داخل استان خرید کنند و اگر در شرایط یکسان و مساوی اقدام به خرید از خارج استان شود با دستگاه خاطی برخورد می کنیم.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا