کمال خرازی علوم و فناوری های شناختی را جزء حوزه های برتر علمی و مرزهای دانش در دنیای امروز برشمرد و گفت: امروز در جهان سرمایه گذاری های اقتصادی و علمی فراوانی در این حوزه از علوم میان رشته ای در حال انجام است و افق های بسیار بازی را برای آینده بشر فراهم کرده است زیرا طیف وسیعی از دانش ها در این رشته از علوم وجود دارد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی افزود: علوم شناختی که مجموعه ای از علوم میان رشته ای همچون علوم اعصاب، روانشناسی، هوش مصنوعی، فلسفه ذهن را شامل می شود که امروزه با شناخت دقیق تر مغز انسان که با ابزارها و فن آوری های نوین مانند تصویر برداری مغز میسر شده است، رشد فراوانی یافته و به بسیاری از سوالات بشر در خصوص چگونگی کارکرد مغز و رابطه ذهن با مغز پاسخ داده است.
به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وی در ادامه عنوان کرد: این حوزه بر همه علوم و حوزه های دیگر همچون آموزش و پرورش، پزشکی، اقتصاد و تجارت تاثیر گذاشته است. بنابراین راه حل بسیاری از معضلات اجتماعی امروز جوامع بشری با آشنایی هرچه بیشتر علوم شناختی است. در واقع افزایش شناخت بیشتر انسان ها و تقویت فکر و اندیشه افراد جامعه برای چگونه کنترل کردن خود میسر خواهد شد که راه اساسی آن توسعه آموزش و پرورش شناختی و مدارس شناختی است. از این طریق فرزندان ما دوران کودکی با شناخت بیشتر و دقیق تر آموزش دیده تا انسانهایی خلاق ، مبتکر و آگاه تربیت شوند.