دکتر 'محمدرضا اجتهادی' اظهار داشت: 'مرکز خدمات آزمایشگاهی' زیر مجموعه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شریف تعریف شده و با هدف تمرکز و تسهیل در دسترسی به خدمات آزمایشگاه های پیشرفته و استفاده بهینه از توان مشاوره ای افراد متخصص در زمینه نیازهای توسعه علم و فناوری فعالیت آزمایشی خود را شروع کرده است.
وی افزود: این مرکز در تلاش است با به اشتراک گذاشتن ظرفیت های آزمایشگاهی دانشگاه شریف در حوزه های مختلف اعم از تجهیزات آزمایشگاهی، تخصص انسانی و دانش فنی و استفاده بهینه از این ظرفیت ها بتواند شرایط دسترسی آسان به این خدمات را برای متقاضیان چه در داخل دانشگاه و چه در دانشگاه های دیگر، مراکز پژوهشی و صنایع کشور فراهم آورد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، تمرکز و ساماندهی امکانات و تجهیزات پیشرفته مورد نیاز رشته های مختلف، تسهیل فرآیند خدمات میان آزمایشگاهی، یکسان سازی فرایند خدمات آزمایشگاهی مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی، حمایت از آزمایشگاه های دانشگاه با کمک در تامین و تربیت نیروی متخصص، گسترش، به روز سازی و نگهداری تجهیزات، تسهیل ارتباط با مراکز آزمایشگاهی خارج از دانشگاه و استفاده بهینه و غیر انحصاری از تجهیزات آزمایشگاهی ارزشمند کشور را از جمله اهداف ایجاد این مرکز برشمرد.
به گزارش ایرنا از دانشگاه صنعتی شریف، وی به سابقه ایجاد چنین مراکزی در کشور اشاره کرد و گفت: داشتن یک آزمایشگاه مرکزی، ایده جدیدی نیست و بعضی از دانشگاه های دیگر در این زمینه حتی از صنعتی شریف جلوتر هستند و وزارت علوم نیز آیین نامه ای برای تاسیس آزمایشگاه مرکزی تهیه و ابلاغ کرده است.
**چه خدماتی در مرکز خدمات آزمایشگاهی شریف ارائه می شود؟
اجتهادی در تشریح خدمات قابل ارائه در این مرکز گفت: در دانشگاه ابزارها و آزمایشگاه های ارزشمندی وجود دارد که در امر پژوهش بسیار کارامد هستند و قابلیت ارائه به پژوهشگران مراکز دانشگاهی، صنعتی و تجاری را داراست و مرکز خدمات آزمایشگاهی شریف در دو مسیر در جهت ارائه این گونه خدمات گام بر می دارد.
وی ادامه داد: مسیر اول تجهیز مرکز به ابزارهای ارزشمند و گران قیمتی مانند میکروسکوپ های الکترونی، دستگاه های آنالیز اشعه ایکس و یا آنالیزرهای شیمیایی است که توانایی ارائه خدمات به متقاضیانی با زمینه های کاری کاملا متفاوت از رشته های مهندسی، علوم، بیولوژی و حتی پزشکی را دارا هستند.
مدیر مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه شریف یادآور شد: مسیر دوم نیز تسهیل در ارائه خدمات توسط آزمایشگاه هایی است که هم اکنون در دانشکده ها یا پژوهشکده های دانشگاه به فعالیت مشغول هستند.
به گفته وی، تاکنون 16 آزمایشگاه به عنوان همکار به مرکز خدمات آزمایشگاهی شریف پیوسته اند و همین تعداد هم در فرایند اتصال هستند.
**راه های ارتباطی با مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه شریف
اجتهادی خاطرنشان کرد: مرکز خدمات آزمایشگاهی شریف در انتهای ساختمان خدمات فناوری در شمال دانشکده هوافضا استقرار یافته و یک میز پذیرش در ساعات اداری پاسخگوی متقاضیان است.
اطلاعات مربوط به خدمات مرکز، هزینه های خدمات و راه های استفاده از آنها در وبگاه مرکز به نشانی c-labs.sharif.ir قرار دارد و پرتالی برای ثبت و پیگیری خدمات مرکز تهیه شده است که امکان ارتباط متقاضیان با مرکز و ثبت درخواست توسط متقاضیان را از طریق اینترنت فراهم می کند.
استفاده از این خدمات برای دانشجویان و استادان دانشگاه شریف با تخفیف 20درصدی همراه است و امکان استفاده از گرنت های معاونت پژوهشی برای دریافت خدمات نیز وجود دارد.