دکتر محمد هاشمی درباره کارایی و اثربخشی داروهای جدید درمان چاقی که خاصیت دفع چربی دارند، گفت: درمان اصلی چاقی اصلاح شیوه زندگی به مفهوم رعایت الگوی صحیح تغذیه و فعالیت بدنی مناسب است و بدون در نظر گرفتن این دو اصل سایر درمان ها فاقد پشتوانه علمی هستند.
وی ادامه داد:در این میان داروهای لاغری داروهایی هستند که می توانند به فراخور وضعیت بیمار به روند کاهش وزن کمک اندکی کند اما باید در نظر داشت دارو تنها با تجویز پزشک و تهیه از مراکز مجاز عرضه دارو که داروخانه ها هستند، اجازه مصرف پیدا می کنند.
وی درباره تجهیزات درمان موضعی لاغری اعم از کرایولیپولیز، لیپوماتیک گفت: این گروه از درمان ها تحت عنوان بادی کانتورینگ منحصر زیبایی و ظاهری بوده و به هیچ وجه درمان چاقی و اضافه وزن به حساب نمی آیند.
دبیر اجرایی پنجمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران با تاکید بر اینکه عمدتا داروهای تبلیغ شده در رسانه ها داروهای غیرمجاز هستند گفت: دارو یک کالای مصرفی معمولی نیست تا افراد به تشخیص خود آن را انتخاب کرده و مصرف کنند.
وی ادامه داد:دارو کالایی است که با توجه به نیاز بیمار و در نظر گرفتن مضرات و منافع آن تنها باید توسط پزشک تجویز شود، بنابراین تهیه دارو از منابعی غیر از داروخانه ها و بدون تجویز پزشک قطعا مردود است.
هاشمی افزود: گرچه برخی از این روش ها مشروط بر سلامت تکنولوژی بکار رفته و کاربرد توسط مراکز مجاز ارائه خدمات می توانند به کاهش سایز بیماران در کنار درمان اصلی (اصلاح شیوه زندگی) کمک کنند ولی هیچکدام به تنهایی درمان چاقی محسوب نمی شوند.
بر اساس این گزارش، پنجمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران در روزهای 25 تا 27 آذرماه در مرکز همایش های دکتر غرضی بیمارستان میلاد برگزار خواهد شد.