حمید ظهرابی روز دوشنبه در نشست خبری همایش ملی 'مصرف بهینه آب در صنعت' در دانشگاه اصفهان افزود: بسیار بیشتر از ظرفیت اکولوژیکی حوضه آبریز زاینده رود، روی آن بارگذاری شده و امروز به جایی رسیده ایم که کانال های بزرگ آب ما خالی است.
وی اظهار کرد: در برهه ای از زمان که بالاترین میزان تولید آب را داشتیم بدون توجه به ظرفیت واقعی آن برای توسعه یک سویه استان برنامه ریزی کردیم و اکنون شاهد پیامدهای منفی آن هستیم
وی با اشاره به افزایش 100 میلیون متر مکعبی آب در استان گفت: نباید همه تقصیرها را به گردن تغییر اقلیم یا توسعه در بالادست بیندازیم بلکه باید برنامه های خودمان را نیز اصلاح کنیم و بپذیریم که شیوه و رفتار ما با محیط زیست تا کنون اشتباه بوده و روند توسعه باید اصلاح شود.
وی به کمبود 200 میلیون مترمکعبی در آب های سطحی نیز اشاره و اظهار کرد: ما تا کنون 85 درصد از منابع آب های زیرزمینی کشورمان را مصرف کرده ایم در حالیکه این رقم در شرایط بحرانی باید حداکثر 40 درصد باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: توسعه این استان باید هماهنگ با ظرفیت های اکولوژیک (بوم شناسی) و زیست محیطی باشد.
ظهرابی افزود: فناوری بکار رفته در بسیاری از صنایع ما نیز باید اصلاح شود تا مصرف آب در آنها کاهش یابد.
وی با بیان اینکه ما باید به سمت صنایعی برویم که مصرف آب کمتری داشته باشد اظهار کرد: لازم است توسعه صنایع آلاینده و پر مصرف آبی در شهرک های صنعتی استان نیز متوقف شود.
وی متوقف کردن فعالیت واحدهای تولیدی آجر و گچ بدون مجوز محیط زیست در سه شهرستان اصفهان، شاهین شهر و میمه و برخوار را از برنامه های استان در این راستا خواند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان همچنین با اشاره به اقدام هایی که این اداره کل در سال های گذشته برای جلوگیری از تخریب محیط زیست انجام داده است گفت: به دلیل پافشاری ما برای جلوگیری از اجرای برنامه هایی مانند سد سازی یا ایجاد نیروگاه ها به ما 'محیط ایست' می گفتند اما امروز که گرفتار مشکل هایی مانند خشک شدن تالاب ها و بیابانزایی شده ایم باز هم ما را مقصر می دانند.
وی اظهار کرد: بر اساس گزارش یک مرجع بین المللی، امتیاز ایران از 100 درباره رعایت مسائل محیط زیست و توجه به آن در مدیریت آب، 2.77 است.
به گزارش ایرنا، همایش ملی 'مصرف بهینه آب در صنعت، چالش ها و راهکارها' 19 و 20 آبان امسال در دانشگاه اصفهان برگزار می شود.