این دستگاه که هر دو عملکرد امآرآی و نوار مغز را انجام داده و در آینده میتواند به نظارت بر مغز متحرک بیماران و کنترل هندزفری دستگاهها برای معلولان کمک کند.
کامرانی در مورد این دستاورد قابل توجه اظهار کرد: این سیستم از یک حسگر نوری ساخته شده که به پیشانی متصل میشود و به کمک آن میتوان ترکیبی از عملکرد نوار مغز و امآرآی را به صورت همزمان، اما بدون استفاده از تجهیزات بزرگ و سنگین به کار گرفت.وی در مورد سیستم نور فروسرخ و آشکارساز امواج مغزی افزود: در این سیستم از چراغهای الایدی با نور فروسرخ و حسگرهای نوری با طول موج بین 650 تا 950 نانومتر برای نفوذ به مغز استفاده میشود.
به کمک این طول موج میتوان حدود چند سانتیمتر به بافتهای مغز نفوذ کرد و خون مملو از اکسیژن را از خون بدون اکسیژن تشخیص داد.
دکتر کامرانی ضمن اشاره به موفقیت این سیستم در مراحل آزمایشی، در مورد مزیتهای این سیستم گفت: به کمک حسگرهای نوری فروسرخ، نیازی به اسکنرهای بسیار بزرگ و سنگین امآرآی احساس نمیشود و همچنین سرعت پایین سیستم نوار مغز نیز جبران خواهد شد.
به گزارش ایسنا، کامرانی معتقد است که میتوان به کمک این سیستم امواج مغزی را شناسایی کرد و به کمک آن دستورات مغزی را دریافت و پس از ترجمه به رایانه ارسال کرد. وی در مورد زمان تقریبی فروش تجاری دستگاه نوار مغز نوری گفت: برای ثبت و آزمایش قابلیتهای سیستم جدید نوار مغز حداقل دو تا سه سال زمان نیاز است.
No tags for this post.