تعداد زیادی از آنها این کار را به سختی انجام میدهند و معمولا نتیجه تلاششان، یک مطلب پیچیده است که به سختی میتوان مفهوم آن را درک کرد. در حالی که اگر همین افراد با اصول اولیه نویسندگی علمی آشنا باشند، در کار و تحصیل خود بسیار موفقتر هستند. زیرا توانایی ثبت دانستهها و ارائه آن را به دیگران دارند.
همین مساله دستمایه نوشتن کتابی به نام «صفر کیلومتر» شد. این کتاب به قلم محمدرضا رضائی، یکی از خبرنگاران حوزه علم نوشته شده و به صورت الکترونیکی و رایگان در وبسایت علمنگار برای مطالعه علاقمندان منتشر شده است.
همانطور که از نام این کتاب مشخص است، صفر کیلومتر برای تازهکارهاست. برای کسانی که علاقمند هستند نویسندگی علمی را آغاز کنند. اما نمیدانند از کجا و چگونه باید قدم در این راه پرهیجان بگذارند. این کتاب دارای هفت درس است که در هر کدام به زبان ساده آموزشها و تمرینهای کاربردی برای افزایش مهارت نویسندگی علمی داده شده است که برای تازهکارها مفید خواهد بود. بدون شک کسانی که خوب مینویسند، در تخصص خود نسبت به سایرین شاخصتر دیده میشوند.
در این کتاب ابتدا راههای مقابله با ترس از نوشتن آموزش داده شده است. سپس به افراد کمک میکند که چگونه زمینه تخصصی مناسب خود را برای نویسندگی انتخاب کنند. در ادامه خواننده با مبحث سوژهیابی در نویسندگی آشنا شده و روشهای شناخت منابع و اصول کلی نوشتن را میآموزد. در پایان نیز نکاتی درباره اصول درستنویسی و روش انتشار مطالب نیز ارائه شده است.
یکی از ویژگیهای کتاب صفر کیلومتر طرح درسهای ساده و ارائه تمرینهای کاربردی به خواننده است. به طوری که خواننده با مطالعه این کتاب و انجام تمرینهای آن میتواند به سطحی از آمادگی برای شروع نویسندگی علمی برسد.
کتاب صفر کیلومتر راهنمای کاربردی برای علاقمندان به علم و ترویج آن خواهد بود. این کتاب میتواند شروعی برای نویسندگی علمی برای دانشآموزان، دانشجویان یا فارغالتحصیلان یکی از رشتههای علوم پایه و مهندسی باشد. همچنین فعالان روابط عمومی در نهادها و مراکز علمی میتوانند از آموزشهای کتاب صفر کیلومتر بهره ببرند.
علاقمندان برای دانلود رایگان این کتاب میتوانند به وبسایت علمنگار مراجعه کنند.
No tags for this post.