فست فودها یکی از مهمترین عوامل پوسیدگی دندان

 دکتر پروین خادم امروز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت برگزاری این کنگره اظهار کرد: در گذشته تصور بر این بود که مصرف زیاد شکلات سبب بروز پوسیدگی درکودکان می شود، این درحالی است که خوردن تنقلاتی مانند چیپس و پفک به دلیل ایجاد چسبندگی بیشتر از شکلات در بروز پوسیدگی های دندانی موثر هستند.

وی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی برای پیشگیری از پوسیدگی های دندانی درجامعه، بویژه در مدارس ابتدایی آن را در کاهش هزینه های سنگین درمانی خانواده ها و جامعه موثردانست.پیشگیری از طریق آموزش روش های ساده ای همچون مسواک زدن صحیح و استفاده از نخ دندان محقق می شود.
خادم افزود: مسواک زدن باید حداقل سه دقیقه طول بکشد زیرا کمتر از این مدت کمکی بر برداشت پلاک دندان تاثیری ندارد، همچنین نخ دندان فلوراید دار و نخ دندان های ایرانی موجود در بازار مناسب هستند و مهم روش مناسب استفاده از نخ داندان است که در از بین بردن پلاک موثر باشد.
وی در مورد خمیردندان های مناسب نیز اظهار کرد: برای بزرگسالان خمیر دندان های فلوراید دار دارای هزار پی پی ام و برای کودکان 6 تا 12 سال خمیردندان های 500 تا هزار پی پی ام، برای کودکان سه تا 6 سال و همچنین کودکان زیر شش سال نیز بهتر است از خمیر دندان استفاده نشود.
خادم میزان مناسب استفاده از خمیردندان را برای بزرگسالان به اندازه یک بند انگشت و برای کودکان به اندازه یک نخود کوچک و در مورد دهان شویه ها گفت: برای کنترل پوسیدگی ها از دهان شویه های حاوی فلوراید که می تواند کاهنده میکروب های عامل پوسیدگی باشد باید به صورت هفتگی و روزانه استفاده شود.
دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره انجمن متخصصان دندان پزشکی ترمیمی و زیبایی ایران با تاکید بر لزوم توجه به سلامت دندان های شیری از طرف والدین اظهار کرد:پوسیدگی های دندان های شیری سبب افزایش میزان مشکلات دندانی (DMF) در بزرگسالی می شود.
خادم توجه نکردن به پوسیدگی های دندان های شیری را یک اشتباه فرهنگی در سطح جامعه دانست و گفت: پوسیدگی های داندان های شیری می تواند مشکلاتی مانند عدم تناسب بین دندانی و نیاز به ارتدنسی در بزرگسالی را به هراه داشته باشد.
وی افزود:بیشتر پوسیدگی ها در دندان های ششم کودکان رخ می دهد که بیشتر خانواده ها آن را با دندان های شیری اشتباه گرفته و توجه به درمان آن نمی کنند و همین مسئله سبب از بین رفتن دندان در سال های بزرگسالی می شود.
وی با تاکید بر لزوم توجه به رفع پوسیدگی پیش از توجه به درمان های زیبایی دندان ها در بین دندانپزشکان اظهار کرد:به منظور توجه دادن بیشتر دندانپزشکان به این مسئله یک واحد درسی تحت عنوان دندانپزشکی جامعه نگر از چند سال گذشته در دانشکده های داندن پزشکی تدریس می شود.
خادم توضیح داد: دانشجویان دندانپزشکی برای گذراندن این واحد درسی با اتوبوس های یونیت دار به مراکز محروم استان های خود مراجعه می کنند و کودکان 6 تا 12 سال را از نظر میزان پوسیدگی دندانی مورد بررسی قرار می دهند
وی افزود: همچنین در قالب این طرح روش های صحیح مسواک زدن به دانش آموزان آموزش داده می شود و خدماتی مانند فیشورسیلانت تراپی و فلوراید تراپی به صورت رایگان به آن ها رائه می شود.
دکتر محمدباقر رضوانی رییس پانزدهمین کنگره انجمن متخصصان دندان پزشکی ترمیمی و زیبایی ایران نیز در این نشست خبری با تاکید بر آموزش جامعه دانش آموزی در راستای کاهش میزان پوسیدگی های دندانی در کشور گفت: در کشور ما هر دانش آموز حدود 6 دندان پوسیده دارد و هزینه ای که برای رفع این پوسیدگی ها بر جامعه تحمیل می شود برای هر نفر معادل 600 هزار تومان است.
وی افزود: این درحالی است که با انجام فلورایدتراپی به صورت هر 6 ماه یک بار و با هزینه حدود 10 هزار تومان می توان به میزان قابل توجهی این هزینه ها را کاهش داد.
رضوانی با توضیح اینکه DMF به معنای میزان دندان های پوسیده، ترمیمی و کشیده شده است، ادامه داد: با توجه به نیاز بومی کشور، فلورایدتراپی می تواند در کاهش میزان پوسیدگی های دندانی در افراد موثر باشد این درحالی است که کشور جامائیکا توانست با اجرای طرحی مشابه طی 15 سال میزان پوسیدگی های دندانی را از حدود 5 تا 6 دندان به یک دندان برساند.
دکتر کیوان ساعتی قائم مقام کنگره پانزدهم انجمن متخصصان دندان پزشکی ترمیمی و زیبایی ایران نیز در این نشست خبری با تاکید بر لزوم کاهش میزان مصرف فست فودها در کشور اظهار کرد: تحقیقات نشان داده است که در کشورهای پیشرفته دنیا به رغم توجه به بهداشت دندانی، اما به دلیل مصرف زیاد فست فودها میزان پوسیدگی های دندانی بسیار زیاد است این درحالی است که آفریقا به دلیل مصرف کمتر فست فودها، کمترین میزان DMF را در بین کشورهای دنیا دارد.
وی روش های پیشگیرانه و زیبایی و تازه های دندان پزشکی ترمیمی را مهمترین محورهای این کنگره عنوان کرد و افزود: با توجه به محورهای کنگره تعدادی از پنل ها به موضوع پیشگیری اختصاص یافته و تلاش می شود توجه پزشکان بیشتر به روش های پیشگیری نسبت به روش های درمانی جلب شود.
ساعتی به ارسال 160 مقاله به دبیرخانه این کنگره اشاره کرد و گفت: در طول برگزاری این کنگره 50 سخنرانی در قالب 14 پنل اصلی و 28 سخنرانی در قالب پنج پنل تحقیقاتی و بقیه مقالات به صورت 36 پوستر ارایه می شوند.
وی حضور دو میهمان خارجی از کشورهای سوئیس و برزیل در این کنگره یادآور شد و افزود: این افراد سخنرانی هایی با موضوع محورهای کنگره ارایه می کنند.
ساعتی برگزاری سمپوزیوم یک روزه دندان پزشکی زیبایی و سمپوزیوم یک روزه ویژه دستیاران دندان پزشکی ترمیمی را از دیگر برنامه های این کنگره عنوان کرد.
پانزدهمین کنگره انجمن متخصصان دندان پزشکی ترمیمی و زیبایی ایران با حضور جمعی از متخصصان و خارجی از 19 تا 22 آبان ماه در هتل المپیک تهران برگزار می شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا