دست خالی دانشگاههای ایران در رتبهبندی «تایمز»
براساس رتبهبندی دانشگاهها در حوزه علوم زیستی، سهم کشور آمریکا 36 دانشگاه است که این کشور با 3 دانشگاه کمتر نسبت به سال گذشته در این رتبهبندی حضور دارد .دانشگاه جانزهاپکینز امریکا که سال گذشته در رتبه نهم این رتبهبندی قرار داشت در رتبهبندی سال 2015 موسسه تایمز جایگاهی ندارد.
همچنین کشور کانادا نیز با چهار دانشگاه در این رتبهبندی حضور دارد در حالی که کشور برزیل برخلاف رتبهبندی 2014 این موسسه نتوانسته است شرایط ورود به این رتبهبندی را احراز کند.
بر اساس اعلام مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی ، همچنین رتبهبندی دانشگاههای قاره اروپا در حوزه علوم زیستی نیز نشان می دهد انگلستان با 18 دانشگاه ، آلمان با 8 دانشگاه، هلند و سوئیس هرکدام با 6 دانشگاه، فنلاند با چهار دانشگاه ، سوئد و بلژیک با سه دانشگاه ، ایرلند ، روسیه و فرانسه هرکدام با یک دانشگاه در این رتبهبندی حضور دارند.
رتبهبندی دانشگاههای آسیا در حوزه علوم زیستی موسسه تایمز نشان میدهد در قاره آسیا استرالیا با 7 دانشگاه ، ژاپن با سه دانشگاه ، کره جنوبی با دو دانشگاه و چین و سنگاپور هرکدام با یک دانشگاه در این رتبهبندی حضور دارند و هیچ یک از دانشگاههای ایران حائز شرایط ورود به این رتبهبندی در سال 2015 نبودهاند و از این رتبهبندی سهمی ندارند.
بر اساس این گزارش، شرط ورود یک موسسه یا دانشگاه در این رتبهبندی آن است که تعداد انتشارات آن حداقل 200 مقاله به ازای هر سال در طول پنج سال مورد بررسی باشد. اما این تعداد برای رتبهبندیهای موضوعی 100 و 50 به ترتیب برای حوزههای پرمقاله و کممقاله مثل علوم اجتماعی در نظر گرفته میشود. علاوه بر این برخی صلاحدیدهای تحریریه، نیز مد نظر قرار میگیرد. مثلا این که از موسسه مورد بررسی انتظار میرود حداقل 5 درصد کارکنانش در حوزه مرتبط فعال باشند. رتبهبندی موضوعی تایمز در حوزه علوم زیستی همچون دیگر حوزه ها شاخصهایی چون ، آموزش ، تحقیقات ، استنادات ، چشم انداز بینالمللی و درآمد و صنعت را مد نظر قرار داده است.
No tags for this post.