دانشمندان استرالیایی در پژوهش های جدید خود یک کرم انگلی سرطان زا را کشف کردند که باعث مرگ ده ها هزار نفر در سال می شود . بر اساس گزارش های رسمی منتشر شده در این رابطه ، دانشمندان دانشگاه جیمز کوک (James Cook University) در شمال ایالت کوئینزلند استرالیا در تحقیقات خود دریافتند که فاکتور و عامل رشد سلول ها توسط یک کرم یک سانتی متری آسیایی رودخانه ای که از طریق زخم نفوذ می کند ، دفع می شود . در این مطالعات مشخص شده است که فعالیت این انگل در بدن ، باعث افزایش خطر ابتلای افراد به سرطان کبد (liver cancer) خواهد شد .
این کشف می تواند کمک کند تا روش های سریع تری برای بهبود زخم های مزمن مانند زخم های دیابتی ایجاد شود و یا دانشمندان بتوانند واکسنی برای مقابله با این انگل سرطان زا بسازند.
مایکل اسموت (Michael Smout) از دانشگاه جیمز کوک در یک مصاحبه مطبوعاتی در رابطه با این کشف می گوید : « این کشف می تواند کمک کند تا روش های سریع تری برای بهبود زخم های مزمن مانند زخم های دیابتی ایجاد شود و یا دانشمندان بتوانند واکسنی برای مقابله با این انگل سرطان زا بسازند. »
او در ادامه توضیحاتش می افزاید : « ما معتقدیم که افزایش تعداد بیماری های التهابی مانند دیابت با زخم های درمان ناپذیر مرتبط است . یک عامل قدرتمند التیام زخم به وسیله تکامل انگلی هزار ساله ممکن است باعث افزایش اختلال پروسه های ترمیم زخم در بیماری دیابت و بیماران مسن شده باشد . »
مایکل اسموت تاکید کرد که این انگل می تواند برای چندین دهه در بدن میزبان زنده مانده و زندگی کند پیش از اینکه بیماری سرطان ایجاد شود. در این شرایط ، فرد میزبان به ظاهر سالم است در حالی که حضور و فعالیت این انگل به سلول هایش آسیب می رساند .
لازم به توضیح است که برای ساختن یک واکسن و پیدا کردن روش درمانی مناسب برای مقابله با این انگل در حال حاضر امکان پذیر نیست و باید تحقیقات وسیعی در این زمینه صورت گیرد ، چرا که دانشمندان در قدم نخست باید بتوانند به این مساله پی ببرند که چگونه این انگل فرآیند درمان را تحت کنترل قرار می دهد .
No tags for this post.