امید یوسفی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این فلامینگوها طبق روال سال های گذشته در محدوده ضلع غربی پارک ملی دریاچه ارومیه، ضلع جنوبی جاده شهید کلانتری و در حوالی مصب رودخانه نازلو مشاهده شده اند.
وی اظهار کرد: گزارش ها حاکی از این مطلب است که در بین آنها جمعیت قابل ملاحظه ای از پرنده های نابالغ نیز به چشم می خورد.
یوسفی بیان کرد: نیمه باتلاقی بودن اراضی محدوده یاد شده و شسته شدن نمک های سطحی دریاچه بر اثر بارش نزولات جوی و وجود موجودات ریز میکروسکوپی به عنوان غذای این پرنده عامل اصلی حضور پرنده فلامینگو در پارک ملی دریاچه ارومیه است.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی همچنین گفت: حتی تعدادی از تخم های تفریخ نشده این پرنده نیز در محل یافت شده که نشان دهنده جوجه آوری پرنده در محدوده یاد شده طی سالجاری بوده است.
وی افزود: سواحل پارک ملی دریاچه ارومیه مکانی مناسب برای زمستان گذرانی فلامینگوها و جوجه آوری آنها به شمار می رود به گونه ای که در زمستان گذشته حدود 20 هزار قطعه از این پرنده در این زیست بوم فرود آمدند.
یوسفی بیان کرد: مردم محلی در راستای میزبانی از این گونه پرنده و ایجاد محیطی امن برای زمستان گذرانی آنها همکاری های مطلوبی با محیط زیست دارند.
به گزارش ایرنا، فلامینگو پرنده ای با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند و خمیده، با بدنی بسیار کشیده و پر و بالی به رنگهای سفید و صورتی است.
فلامینگوها به آرامی راه می روند و سر و منقار خود را در آب کم عمق فرو برده و تغذیه می کنند.
این پرندگان از 90 سانتیمتر تا یک و نیم متر بلندی دارند و بیشتر از حلزون و گیاهان آبی تغذیه و به صورت دسته جمعی و در دسته های چند هزار تایی زندگی و مهاجرت می کنند.
در سال های اخیر به علت بحران خشکسالی در دریاچه ارومیه اکثر تالابهای اقماری این دریاچه پذیرای این پرندگان زیبا است.