سل هم ردیف کشنده ترین بیماری عفونی جهان قرار گرفت
به گزارش ایرنا از پایگاه سازمان جهانی بهداشت، سل و ویروس HIVدر سال 2014 میلادی بین 1.1 تا 1.2 میلیون قربانی داشتند. کارشناسان WHO بر این باورند که آمار گزارش شده از بیماری سل، با توجه به درمان پذیر بودن،غیرقابل قبول و بسیار مایوس کننده است و نشان می دهد که زمینه های مقابله با این ویروس از دست رفته است.
گزارش 2015 سازمان جهانی بهداشت درمورد سل حاکی از آن است که گام های بزرگی در زمینه مبارزه با سل، از سال 1990 برداشته شده است.
در ادامه این گزارش آمده است که تعداد عفونت ها از سال 2000 میلادی تاکنون، 1.5 درصد کاهش یافته است. همچنین آمار نشان می دهد که مرگ و میر ناشی از ویروس HIV نیز به دلیل بهبود دسترسی به داروهای ضد ویروسی کاهش چشمگیری داشته است.
مدیر بیماری سل در سازمان جهانی بهداشت در مصاحبه خود گفته است که سل و HIV در حال رقابت برای کسب مقام اول کشنده ترین بیماری عفونی جهان هستند و در حال حاضر سل هم ردیف HIV قرار گرفته است.
سل (TB) یک بیماری عفونی ناشی از باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است که اغلب به ریه ها حمله می کند.
بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر حدود دو میلیارد نفر در سراسر جهان به باکتری سل آلوده هستند؛ ولی در بیشتر موارد، این عفونت تحت کنترل سیستم ایمنی است و زمانی که سیستم ایمنی ضعیف می شود، باکتری از تحت کنترل خارج شده و سبب بیماری می شود.
آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در رابطه با سل:
– در سال 2014 میلادی 9.6 میلیون نفر در سراسر جهان به سل مبتلا شدند و از این میان 1.5 میلیون نفر جان خود را از دست دادند.
– حدود 95 درصد قربانیان سل از کشورهایی با درآمد متوسط و کم بودند و سل جزء پنج عامل مرگ و میر زنان 15 تا 44 ساله است.
– در سال 2014 حدود یک میلیون کودک به سل مبتلا شدند و 140 هزار کودک بر اثر سل جان خود را از دست دادند.
– سل مهمترین عامل مرگ و میر افراد مبتلا به HIV است. در سال 2015، از هر سه مرگ بیماران مبتلا به HIV، یک مورد به دلیل سل بوده است.
– حدود یک سوم جمعیت جهان حامل باکتری نهفته و ضعیف بیماری سل هستند. میزان این باکتری نهفته خطری برای فرد حامل در برندارد و تنها در 5 درصد موارد فعال می شود. بیماری سل می تواند سالها در ریه شخص، بدون هیچ علامت ظاهری نهفته باشد و افراد دیگر را مبتلا کند.
– بیشترین تعداد ابتلا به بیماری در چین، هند، اندونزی، نیجریه و پاکستان گزارش شده است.