به گزارش ایسنا ، یکی از مشکلات اصلی در ساخت نمایشگرهای تلفنهمراه جلوگیری از بازتاب نور محیط از سطح صفحه نمایش است، زیرا کاهش انعکاس نور در افزایش کیفیت تصویر نمایشگر هنگام استفاده در فضای باز اهمیت بسیاری دارد.
نور منعکس شده از یک سطح شیشهای اغلب بین هشت تا 100 درصد است که این مقدار باید در بین تبلتها و گوشیهای هوشمند تا کمترین حد ممکن کاهش یابد، چرا که در صورت ضریب انعکاس بالا مشاهده صفحه نمایش در فضای بیرون و در زیر نور خورشید امکانپذیر نیست.
محققان موسسه فناوری کارلسروهه برای کاهش ضریب انعکاس، از بالهای نوعی پروانه موسوم به پروانه بالشیشهای الهام گرفتند؛ بالهای این پروانه از کمترین ضریب انعکاس نور محیط برخوردار است.
در بررسیهای انجام شده مشخص شد که بالهای این پروانه تنها بین دو تا پنج درصد از نور محیط را از زاویه بیننده منعکس میکند؛ همچنین بالهای این پروانه حتی در نور نامرئی مثل مادون قرمز و فرابنفش نیز درصد کمی را منعکس میکند.
محققان برای شناخت ماهیت پیچیده بالهای شفاف این پروانه از میکروسکوپ الکترونی کمک گرفتند. در مطالعات گذشته مشخص شد، ستونهایی با ساختار نانو در کاهش بازتاب نور محیط کمک میکنند، اما در بررسیهای اخیر مشخص شد که نانوستونهای موجود در سطح بالهای این پروانه از ارتفاع مختلفی ساخته شدهاند که معمولا بین 400 تا 600 نانومتر اختلاف ارتفاع دارند.
محققان پس از کشف ماهیت بالهای ضد انعکاس پروانه در گام بعدی به دنبال تولید شیشه و پلاستیکهای شفاف، اما با کمترین ضریب انعکاس هستند، به طوریکه بتوان به کمک آنها حتی در زیر نور مستقیم خورشید نیز صفحه نمایش را مشاهده کرد.
نتایج این دستاورد در مجله Nature Communications منتشر شده است.
No tags for this post.