دکتر رضا سالاری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به عوارض بارداری ناشی از استعمال دخانیات، بیان کرد: هیچ مقداری از مصرف تنباکو در طی حاملگی یا در هر زمان دیگر برای زنان بیخطر نیست. هرگونه مصرف سیگار در زمان بارداری، جنین را در معرض خطراتی قرار میدهد که از این جمله خطرات میتوان به کاهش وزن هنگام تولد، مشکلات تنفسی، ناتوانیهای مغزی از جمله فلج مغزی، عقب ماندگی ذهنی و مشکلات یادگیری، بعضی نقایص زمان تولد، تولد زود هنگام نوزاد و حتی مرگ نوزاد اشاره کرد.
وی با بیان اینکه سیگار باعث افزایش قند خون میشود، ادامه داد: سیگار برای سلامت هر کسی مضر و مخرب است، ولی نیکوتین موجود در سیگار میتواند برای افراد دیابتی مخربتر و کشنده تر باشد. جالب است بدانید در بررسیهای آزمایشگاهی پژوهشگران معلوم شده است که نیکوتین سطوح قند خون را افزایش میدهد لذا هرچه میزان نیکوتین بیشتر باشد، سطح قند خون نیز بیشتر افزایش مییابد. سیگار قند خون را افزایش میدهد. مصرف سیگار باعث افزایش خطر دیابت نوع 2 شده و هر چقدر بیشتر سیگار بکشید، احتمال بروز دیابت در شما بیشتر از افراد غیرسیگاری میشود.
سالاری سیگار را یکی از عوامل پوکی استخوان دانست و افزود: منواکسید کربن از اصلیترین گازهای سمی در مواد خروجی اگزوز اتومبیل و دود سیگار است، میل ترکیبی این گاز با خون بسیار بالاتر از اکسیژن است که باعث کاهش قدرت عمل اکسیژن در خون افراد سیگاری حرفهای تا ١۵ درصد میشود.
این پژوهشگر تصریح کرد: استخوانهای افراد سیگاری تراکم خود را از دست داده و به راحتی شکسته میشود همینطور زمان التیام یافتن و جوش خوردن آنها پس از شکستگی تا ٨٠ درصد افزایش پیدا میکند.
وی گفت: افراد سیگاری ۴٠ درصد بیش از دیگران در معرض ابتلا به آب مروارید، کدر شدن عدسی چشم و ممانعت از عبور نور و در نهایت نابینایی هستند. همچنین استعمال دخانیات در دوران بارداری میتواند باعث افزایش خطر زایمان نوزاد با وزن کم و بروز مسایل بهداشتی در آینده شود. سقط جنین در مادران سیگاری ٢ تا ٣ برابر بیشتر است.
سالاری یادآور شد: افراد سیگاری دو برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض خطر ابتلا به نوعی سرطان پوست (پوسته پوسته شدن، برجستگی روی پوست) قرار دارند.
No tags for this post.