به طور کلی وسعت جنگلهای جهان به دلیل استفاده از چوب درختان، آماده سازی زمینهای کشاورزی و آتشسوزیهای متعدد رو به کاهش است.
به همین منظور تعیین مناطق حفاظت شده به عنوان راهکاری برای پیشگیری از آسیب دیدن این اکوسیستم حیاتی در نظر گرفته شد هر چند بررسیها حاکی از آن است که این روش در بسیاری از مناطق تاثیرگذار نبوده است. مطالعات اخیر آشکار ساخته که ظرف یک دهه، مناطق حفاظت شده جهان 3 درصد از پوشش جنگلی خود را از دست دادهاند و در برخی نواحی میزان از بین رفتن جنگلها در مناطق حفاظت شده حتی بیشتر از مناطق عادی است.
در این مطالعه کارشناسان فنلاندی به بررسی مناطق حفاظت شده و مناطق جنگلی بکر پرداختند و با استفاده از اطلاعات ماهوارهای تغییرات پوشش درختان را در فاصله سالهای 2000 تا 2012 اندازه گیری کردند.
این کارشناسان مشاهده کردند که جنگلها، یک سوم مجموع خشکیهای جهان را در سال 2000 اشغال کردهاند. در این میان 19 درصد به نوعی تحت حفاظت بوده و 25 درصد آنها بکر و دست نخورده بودهاند. همچنین جنگلهایی که هم بکر بوده و هم در مناطق حفاظت شده قرار داشتند حدود 8.7 درصد از گستردگی جنگلی جهان را شامل میشده است.
به گزارش ایسنا، کارشناسان سپس اطلاعات جمع آوری شده از سال 2000 تا 2012 را مقایسه کرده و دریافتند در مجموع 3 درصد از جنگلهای حفاظت شده، 2.5 درصد از جنگلهای بکر و 1.5 درصد از جنگلهای بکر حفاظت شده در طول 13 سال از بین رفتهاند. همچنین بنابر این مطالعات، بیشترین میزان کاهش مناطق جنگلی در استرالیا، اقیانوسیه و آمریکای شمالی بوده است.
No tags for this post.