به گزارش ایسنا، این میکروپمپ، درمان نویدبخش جدیدی برای بیماری صرع به شمار میآید که مستقیما سلولهای عصبی واقع در اعماق مغز را هدف قرار میدهد.
نتایج اولیه این میکروپمپ بر روی موشها در محیط آزمایشگاهی امیدوارکننده بوده و قرار است بر روی حیوانات زنده دیگر نیز آزمایش شود.
در حال حاضر، داروهای صرع اندکی در آزمایشهای بالینی موفق بودهاند و بسیاری از آنها موجب بروز اثرات جانبی مضر شدهاند، در حالی که تعدادی از آنها توسط سیستم دفاعی بدن خنثی شدهاند. سیستم دفاعی مانع از رسیدن داروها به مقاصد مطلوبشان میشود. همچنین 30 درصد از 50 میلیون نفر مبتلای به صرع در سراسر جهان به تمامی درمانهای موجود مقاومت نشان میدهند.
تیم تحقیقاتی به همراه محققان دانشگاه Linköping سوئد به دنبال مقابله با این مشکلات از طریق طراحی درمان جدیدی بودند که بر نواحی سالم مغز اثر نگذارد. راهکار آنها شامل میکروپمپی است که 20 برابر نازکتر از موی انسان است.
زمانی که جریان الکتریکی به این میکروپمپ اعمال میشود، مولکولهای کوچک دارای بار مثبت، (در این حالت، یونهای حامل داروها) به سمت ناحیه مورد هدف در مغز پمپاژ میشوند. زمانی که مولکولها به این ناحیه میرسند، یونها، گیرندههای موجود در مغز به نامهای GABA A و B را فعال میکنند. این گیرندهها میتوانند پیغامهای ارسالی به سیستم عصبی مرکزی مغز را متوقف کنند.
این امر منجر به جریانیافتن یونهای کلراید به درون سلول شده و این یونها مقاومت غشای سلولی را کاهش میدهند؛ چنین موضوعی موجب کاهش امکان شلیک سلولهای عصبی دخیل در بروز صرع میشود.
محققان همچنین به دنبال ترکیبکردن این درمان با نوعی میکروتراشه قابلکاشت هستند که تیم تحقیقاتی در سال 2013 برای اندازهگیری فعالیت مغز تولید کرد. این امر به دانشمندان امکان ارائه نوعی درمان را میدهد که به طور خودکار فعال شده و دارو را درست پیش از رخداد صرع به مغز تزریق میکند.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Advanced Materials ارائه شده است.
No tags for this post.