حذف نیترات از آب با نانوکاتالیست پالادیم

به گزارش ایرنا ازستاد ویژه توسعه فناوری نانو، نیترات یکی از آلاینده های موجود در آب است، برای زدودن آن می توان از کاتالیست ها استفاده و به نیتروژن تبدیل کرد، این فرآیند با مشکل تشکیل آمونیاک به جای تشکیل نیتروژن روبرو است. محققان دانشگاه تونتی با استفاده از نانوذرات پالادیم موفق شدند این مشکل را رفع کنند، این گروه با کنترل ابعاد نانوذرات پالادیم، موفق به ساخت کاتالیستی مناسب برای زدودن نیترات از آب شدند.

استفاده بیش ازحد کودهای شیمیایی موجب آلوده شدن آب های زیرزمینی با نیترات می شود، اما استفاده از پالادیم نیز به دلیل تولید آمونیاک با چالش هایی روبرو است.

به نظرمی رسد مقدار آمونیاک تولید شده بستگی به چگونگی آماده سازی کاتالیست پالادیم داشته باشد، به همین دلیل محققان هلندی تصمیم گرفتند از نانوذرات کلوئیدی پالادیم برای این کار استفاده کنند.

این نانوذرات که ابعادشان به سادگی قابل کنترل است، روی یک سطح تثبیت می شوند تا وارد جریان آب نشوند، از سوی دیگر باید از تجمع این ذرات جلوگیری کرد، این گروه تحقیقاتی با توزیع این نانوذرات در سطح زیرلایه موفق شدند کاتالیستی تولید کنند که نیترات آب را به نیتروژن تبدیل کند در حالی مقدار آمونیاک بوجود آمده بسیار کم باشد.

این فناوری جدید می تواند برای تولید دستگاه های تصفیه آب برای مصارف خانگی مورد استفاده قرار گیرد.

این پروژه، پایان نامه تحصیلی یینگ نان ژاو است که در ژانویه از آن دفاع کرده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا