قدرت اله رمدانی محقق و مخترع «پیوند گردو به روش صنعتی» و مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان در گفتگو با مهر، گفت: ازدیاد درخت گردو یکی از مشکلات باغبانی در جهان امروز است، چراکه به دلیل دارا بودن نوعی ترکیب فنولی به نام «ژوگلان» در اندام خود قادر به تولید ریشه از طریق قلمه نیست.
وی افزود: از این رو از گذشته های دور تنها روش ازدیاد عملی و انجام پذیر آن، کاشت بذر بوده است که در این مدل نیز مشکل تفرق صفات محصول وجود دارد. رمدانی با بیان اینکه پیوند یکی از تکنیک های باغبانی است که در مورد گردو نیز جوابگوست، اظهار داشت: اما در شرایط فیزیولوژی درخت گردو مشکلاتی دارد که در درصد گیرایی آن می تواند موثر باشد.
وی با بیان اینکه از این رو موفق شدیم به روش صنعتی از درختان نخبه گردو نهال پیوندی را تولید کنیم، عنوان کرد: هدف از تولید نهال پیوندی گردو تبدیل به احسن کردن محصول بوده که مستلزم احداث باغ مادر گردو از درختان نخبه است.
به گفته وی، از ویژگی های شاخص این نهال های پیوندی، زود بازده و مقاوم به سرما بودن است.رمدانی خاطرنشان کرد: از آنجا که طرح طوبی با هدف توسعه باغ های میوه، بالاخص گردو انجام گرفته شدیدا نیاز به نهال پیوندی سالم و استاندارد گردو دارد. به همین دلیل می توان با استفاده از نهال های پیوندی گردو در این طرح، به آرزوی چندین ساله بخش باغبانی جامه عمل پوشاند.
به گزارش مهر، طرح پیوند گردو به روش صنعتی ثبت اختراع شده و در حال حاضر به تولید انبوه رسیده و در مقیاس صنعتی تولید می شود.