رحیم میدانی معاون آب و آبفای وزارت نیرو گفت: زنگ خطر کمآبی در کشور برای مدیران آب، اندیشمندان این حوزه و مردم به صدا در آمده است.
وی در ادامه با اشاره به وظایف این سازمان، اظهار داشت: مدیریت آبهای زیرزمینی، حفاظت از منابع آبها و سفرههای زیرزمینی و حفاظت از کیفیت آب از جمله اهداف ما برای حفظ این مایه ارزشمند است.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو افزود: برای نجات آبهای زیرزمینی طرح ملی تعریف و بر اساس آن 609 دشت برای محدوده مطالعاتی انتخاب شد. پس از آن اولین قدم شناخت میزان مصرف آب برای مصارف کشاورزی، صنایع و شرب است.
وی در ادامه به اشاره به تلاش برای تراز شدن میزان ورودی و خروجی آب به سفرههای زیرزمینی گفت: در هر یک از این دشتها مشخص شده که به چه میزان اجازه برداشت آب را داریم که اگر حجم برداشتی آب بیشتر از رقم تعیین شده باشد، باعث نابودی سفرههای زیرزمینی خواهد شد. بر اساس این آمار باید برداشت آب را از سفرههای زیرزمینی از 30 تا 50 درصد کاهش دهیم.
میدانی افزود: از 609 محدوده مشخص شده، 60 محدوده به طور کامل امکان برداشت آب را ندارد، 100 محدوده مطالعاتی امکان برداشت کم و کنترل شده را دارد.
به گزارش جام نیوز، معاون آب و آبفای وزارت نیرو تصریح کرد: به نسبت برداشت امروز ما از سفره آبهای زیرزمینی، باید 11 میلیارد متر مکعب برداشت را از این آبها کاهش دهیم که در خوشبینانهترین حالت با موفقیت در این طرح 20 تا 25 سال به وضعیت قابل قبول خواهیم رسید.