تجمعی در اعتراض به وضعیت ببر سیبری

 تجمع کنندگان بنرهایی با شعار 'پایان این اسارت، محیط زیست حمایت'؛ 'پایان این اسارت، دامپزشکی حمایت'؛ 'ای وای بر اسیری که از یاد رفته باشد' و 'پایان این انتظار، وساطتت کن ابتکار' در دست داشتند. پنج سال پیش مدیریت وقت سازمان حفاظت محیط زیست دو قلاده ببر را در مقابل دو قلاده پلنگ از سیبری وارد ایران کرد اما به دلیل آماده نبودن محل زندگی، این حیوانات به باغ وحش ارم منتقل و پس از مدتی به علت تغذیه نادرست به بیماری مشمشه مبتلا شدند.

بر اثر این بیماری یکی از ببرها تلف شد و به علت مشکوک بودن به ابتلا این ویروس، ببر دوم در قرنطینه قرار گرفت که بعد از گذشت پنج سال همچنان بلاتکلیف است.
مشمشه بیماری باکتریایی واگیردار و خطرناکی است که بیشتر در تک سمی ها مشاهده می شود. این بیماری بسیار کشنده در اسب ها بیشتر دیده شده و از بیماری های مشترک انسان و دام است.
چندی پیش 'مجید خرازیان مقدم' مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در مصاحبه ای به خبرنگار علمی ایرنا گفته بود که در حال مذاکره با سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای تعیین تکلیف ببر سیبری هستسم.
قرار بود سازمان حفاظت محیط زیست مکانی جدید را برای نگهداری ببر سیبری به سازمان دامپزشکی معرفی کند که بر این اساس ابتدا مکانی را در باراجین منطقه ای در شمال شهر قزوین ابتدای آزاد راه قزوین زنجان که تا دامنه های البرز غربی امتداد دارد، معرفی کرد که بعد از بازرسی کارشناسان سازمان دامپزشکی مورد موافقت آنها قرار نگرفت.
سپس مکان دیگری در منطقه پناهگاه حیات وحش سمسکنده در استان مازندران معرفی و مورد تایید کارشناسان سازمان دامپزشکی قرار گرفت اما نکته قابل توجه در انتقال ببر سیبری، موافقت اداره کل محیط زیست استان مازندران است زیرا بعد از انتقال مسوولیت نگهداری از این گربه سان ارزشمند برعهده این اداره کل خواهد بود بنابراین نیاز به بررسی بیشتری دارد.
برآوردها نشان می دهد بعد از انتقال، هزینه نگهداری ببر ماهانه هشت تا 9 میلیون تومان است و فقط تامین غذای این حیوان در ماه حدود چهار میلیون تومان خواهد بود بنابراین رقم بالایی است و نیاز به تامین اعتبار دارد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا