به گزارش ایرنا از آسوشیتدپرس، این مطالعه که در مجله علمی نیچر منتشر شد، نشان می دهد که در صورت تداوم شتاب کنونی افزایش آلاینده دی اکسید کربن که به اصطلاح گرما را به دام می اندازد، میانگین درآمد جهانی تا پایان قرن حاضر در قیاس با وضعیتی که بدون گرم تر شدن آب و هوا می تواند وجود داشته باشد، 23 درصد کاهش می یابد.
براساس بررسی اقتصاددانان، برخی کشورها مانند روسیه، مغولستان و کانادا از گرمایش زمین مزایای اقتصادی زیادی کسب می کنند. بیشتر قسمت های اروپا هم نفع خواهند برد و آمریکا و چین هم تا حدودی منتفع می شوند. در این میان، تمامی آفریقا، آسیا، آمریکای جنوبی و خاورمیانه متحمل آسیب قابل ملاحظه ای خواهند شد.
'سولومون هسیانگ' از نویسندگان گزارش مطالعه یاد شده که اقتصاددان و استاد سیاست عمومی در دانشگاه برکلی کالیفرنیاست، گفت: 'کاری که تغییر وضعیت آب و هوایی می کند، کاهش بهره وری در کل زمین است. تغییر وضعیت آب و هوایی عامل انتقال ارزش دارایی ها از مناطق گرم زمین به نقاط سردسیر آن است. این رخداد تجلی شعار قدیمی گرفتن از فقرا و دادن به ثروتمندان است.»
در این مطالعه وضعیت اقتصادی 160 کشور در طول 50 سال گذشته بررسی شده و «منطقه طلایی دمای مناسب برای تولید محصولات ساخت انسان مشخص شده است». دمای متوسط سالانه این منطقه طلایی در حدود 13 درجه سانتی گراد است.
در کشورهایی که میانگین دمایی کمتری در قیاس با منطقه طلایی دارند، هر درجه افزایش دما موجب بهبود اقتصاد و افزایش منافع می شود، اما برای کشورهایی که اکنون در این محدوده دمایی هستند، هر درجه افزایش دما موجب کندی تولید و کاهش بهره وری می شود.
میانگین دمای جهان در قرن بیستم 13.9 درجه سانتیگراد است.
در این مقاله فرض بر این قرار دارد که میزان آلودگی دی اکسید کربن با روند فعلی ادامه می یابد.
این در حالی است که اغلب کشورهای جهان به دنبال اجرای راهکارهایی برای کاهش میزان آلودگی هستند. اگر این کشورها به وعده های خود عمل کنند، خسارات حاصل از آلودگی در سال 2100 از 23 درصد به 15 درصد کاهش می یابد.