زمان و تلاش زیادی صرف حفظ و نگاهداری شهرها میشود. چالههای خیابانی باید پر شوند و خطوط برق و چراغهای خیابان به تعمیر نیاز دارند. اما با طرح جدید دانشگاه لیدز، بزودی میتوان شاهد انجام این کارها توسط لشگری از پهپادها بود که از شهرها مراقبت خواهند کرد.
هدف بزرگ این پروژه 6.4 میلیون دلاری، ارائه شهرهای خود تعمیرکننده است. این پروژه قصد دارد تیمی از رباتهای کوچک را برای شناسایی سریع مشکلات در زیرساختها به منظور جلوگیری از تبدیل شدن آنها به پروژههای تعمیراتی بزرگ تولید کند.
پروفسور فیل پورنل از دانشکده مهندسی عمران دانشگاه لیدز گفت: ما قصد داریم لیدز را به نخستین شهر در جهان تبدیل کنیم که هیچ اختلالی در اثر کارهای خیابانی ندارد. ما میتوانیم از زیرساختهایی حمایت کنیم که کاملا توسط رباتها قابل تعمیر بوده و اختلالات ناشی از کندن خیابانهای شهر را به فراموشی بسپاریم.
این تحقیق به سه بخش تقسیم شده که هر کدام مربوط به نوع خاصی از دستگاه برای اجرای نوع خاصی از کار است. نخستین گروه ملقب به «نشستن و تعمیر کردن» به ساخت پهپادهایی خواهد پرداخت که میتوانند مانند پرندگان روی سازهها بنشینند و چیزهایی مانند چراغهای شکسته خیابان را تعمیر کنند.
در همین حین، بخش «درک و تعمیر» به توسعه پهپادهایی خواهد پرداخت که به مراقبت از خیابانهای شهر پرداخته و بطور خودکار چالههای خیابانی را شناسایی و ترمیم میکند. از سوی دیگر، بخش «راه بینداز و فراموش کن» رباتهایی تولید خواهد کرد که بطور خودکار و نامحدود درون لولههای آب و برق به کار پرداخته و کارهایی نظیر نظارت، تعمیر، اندازهگیری و گزارشدهی وظایف را انجام میدهند.
محققان اظهار کردند: بخش اصلی این پروژه، محافظتکردن بجای واکنشگر بودن است. مهم است که مطمئن شویم از زیرساختارهای پایدار و انعطافپذیر برخورداریم. ما قصد داریم مداخلاتمان برای چشم انسان نامحسوس باشد، پیش از آن به یک مشکل جدی تبدیل شود.
این پروژه به تازگی معرفی شده و سوالات زیادی مطرح شده از جمله اینکه فناوری پهپاد تا چه میزان پیشرفت خواهد کرد تا دستگاهها بتوانند بطور ایمن این مشکلات را در مناطق پرجمعیت شهر رفع کنند. به گزارش ایسنا، محققان مدعی هستند که رباتهای آنها تا سال آینده برای آزمایش آماده خواهند بود.
No tags for this post.