انجمن‌های علمی در انتقال تولیدات علمی دانشگاه به فضای بیرون مؤثر باشند

 دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم با تسلیت ایام سوگواری امام حسین (ع) و تبریک موفقیت‌های انجمن‌های علمی دانشجویی در هشتمین جشنواره ملی حرکت گفت: از دانشجویان دانشگاه تهران همین توقع هم می‌رود و خوشحالم که در خدمت جوانان دانشجو هستم و جلسه با دانشجویان برای من همیشه ارزشمند بوده و از این‌گونه جلسات استقبال می‌کنم.

رئیس دانشگاه تهران در خصوص بودجه انجمن‌های علمی و دانشجویی گفت: مشکلات بودجه را نمی‌شود انکار کرد، اما راهکارهایی وجود دارد که می‌تواند به تولید بودجه منجر شود و ما به دنبال آن هستیم که به دلیل کمبود بودجه برنامه‌ها دچار اختلال نشود.

نیلی احمدآبادی افزود: مهم‌ترین اصل در فعالیت‌ها، اثربخش بودن آن است و انجمن‌های علمی دانشجویی باید بر اساس فلسفه تشکیل خود، بررسی کنند به چه میزان در اشاعه علم و جلب همکاری سازمان‌ها و انتقال پیام به محیط بیرون دانشگاه موفق بوده‌اند.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به این‌که در فعالیت‌ها باید به اهداف جنبی نیز توجه داشت، گفت: تعامل محیط‌های پیرامونی، ارتقای فرهنگ ملی، توسعه کشور، توسعه هنجارها و جلوگیری از ناهنجاری‌ها وظیفه دانشگاه تهران است و ما به دنبال جذب استعدادهای برتر و درخشان در دانشگاه تهران هستیم و شما می‌توانید بیشترین و بهترین تعامل را داشته باشید و توانمندی‌های دانشگاه را به بیرون منتقل کنید.

وی با اشاره به اینکه غرور اولین قدم برای شکست است، اظهار کرد: باید یکسری اهداف بلندتر را هدف‌گیری کنید. یکی از هدف‌های دانشگاه، ایفای نقش در حوزه بین‌المللی است. ما به دنبال آن هستیم که شما در استانداردهای بین‌المللی جزء بهترین‌ها باشید. درست است که در تولید علم و جذب استعدادها، دانشگاه تهران در رتبه اول کشور قرار دارد؛ ولی نگاه ما نگاه بین‌المللی است و ما به دنبال عضویت دانشجویان دانشگاه تهران در تشکل‌های بین‌المللی از جمله آسیا- اقیانوسیه هستیم.

رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر لزوم کار گروهی و تیمی، افزود: کارگروهی باید اهمیت پیدا کند. در انجمن‌های علمی دانشجویی کار منفرد تا حدی قابل قبول است، ولی فعالیت‌ها باید به کلیت در گروه‌ها و دانشکده‌ها و دانشگاه وصل شود و اگر فعالیت‌ها هم‌راستا نشود و با همدیگر ارتباط نداشته باشند، از مشاوره بخش عمده‌ای از استادان که تجربیات ملی و بین‌المللی دارند، محروم خواهیم شد.

نیلی احمدآبادی با اشاره به تعداد قابل توجه دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا و تولید پایان‌نامه از سوی این دانشجویان گفت: هر پایان‌نامه دوره دکتری، یعنی تولید علم و بخشی از وظیفه دانشگاه بعد از تولید علم، انتشار علم است و تولیدات علمی باید به زبان ساده برای مردم معرفی شود که انجمن‌های علمی دانشجویی می‌توانند در انتقال تولیدات علمی دانشگاه به فضای بیرون از دانشگاه، مؤثر واقع شوند؛ به گونه‌ای که روزی چند خبر علمی خوب برای مردم داشته باشیم.

رئیس دانشگاه تهران در پایان با تاکید بر انجام فعالیت‌های نوآور و اثربخش با کیفیت گفت: رابطه دانشگاه و انجمن‌های علمی دانشجویی، رابطه متقابل و دو طرفه است و هر چه شما دستاوردهای قوی‌تری داشته باشید، بیشتر در جامعه شناخته خواهید شد.

در ادامه این جلسه دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران به تشریح وضعیت برگزاری جشنواره درون دانشگاهی پرداخت.

وی با اشاره به این‌که برنامه‌ها باید به لحاظ علمی قابل قبول باشند، تصریح کرد: عدالت وقتی معنا پیدا می‌کند که کسی که بیشتر کار می‌کند، بهتر کار می‌کند، اثرگذارتر کار می‌کند، بیشتر نیز حمایت دریافت کند.

سرسنگی خطاب به دانشجویان عضو انجمن‌های علمی گفت: اگرچه کار و تلاش و رسیدن به قله فعالیت‌های علمی از وظایف شما و تأمین بودجه و امکانات از مسؤولیتهای حوزه معاونت فرهنگی است؛ اما برای ارتقای جایگاه انجمن‌های علمی، هم مدیریت و هم اعضای انجمن‌های علمی دانشجویی وظایفی دارند. شما با کارهای علمی و تولیدات علمی می‌توانید جایگاه انجمن‌های علمی را ارتقاء دهید و وظیفه مدیریت هم، بسترسازی و اصلاح آیین‌‎نامه‌ها و تأمین ملزومات این ارتقاء به لحاظ تجهیزات و حمایت مالی است.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: از گروه‌های دانشجویی دانشگاه تهران انتظار می‌رود که پیش قدم و پیش‌رو باشند، سیاست دانشگاه حمایت از انجمن‌های علمی و گسترش آن‌هاست. ما به این نخبگان جوان تعهد داریم و پذیرای نقدها و نقطه نظرات شما برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی هستیم.

در این جلسه، همچنین محمد هادی عسگری، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و چند تن از دانشجویان عضو انجمن‌های علمی، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت انجمن‌های علمی دانشجویی به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص انجمن‌های علمی دانشجویی پرداختند.

در پایان با حضور رئیس دانشگاه تهران هدایای دانشجویان برگزیده هشتمین جشنواره ملی حرکت و جشنواره درون دانشگاهی به برگزیدگان اهدا شد.

به گزارش ایسنا، انجمن علمی دانشجویی مهندسی مکانیک، انجمن علمی دانشجویی نمایش، انجمن علمی دانشجویی جامعه‌شناسی، انجمن علمی دانشجویی جنگلداری و انجمن علمی دانشجویی مهندسی صنایع، از برگزیدگان هشتمین جشنواره ملی حرکت در بخش‌های مختلف بودند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا