عملیات مرمت و بازسازی نقاب طلائی مشهور فرعون توت عنخ امون توسط تیمی از متخصصان مرمت و باستان شناسی آلمانی و مصری در حال اجرا است . در سال گذشته نقاب تاریخی این فرعون در حین عملیات جا به جائی به زمین افتاده و آسیب دیده بود . پس از این حادثه ، نقاب فوق الذکر به صورت ناشیانه و با کمک چسب های مایع معمولی چسبانده شده بود که افشای این موضوع بحران بزرگی را در پی داشت .
سرپرستی این تیم مرمتی بر عهده پرفسور کریستین اکمان Christian Eckmann ، مرمتگر مشهور آلمانی است که پیش از این با بررسی نقاب فوق الذکراعلام کرده بود که نوع آسیب دیدگی رخ داده به گونه ای است که می توان این نقاب تاریخی را مرمت کرد .
وی در این رابطه طی یک کنفرانس خبری که به تازگی در موزه قاهره انجام شد ، اعلام کرد : ” ما امیدواریم عملیات مرمت این نقاب تاریخی تا پایان سال جاری میلادی به پایان برسد . البته بهتر است به مدت دو ماه منتظر مانده و سپس در این مورد اعلام نظر قطعی کنیم . “
این مرمتگر مشهور آلمانی با تاکید بر این موضوع که : ما هنوز ریش این نقاب را از جای خود خارج نکرده ایم و باید در ابتدا از شرایط دقیق ساختار آن و آنچه که در زیر آن قرار دارد آگاه شویم ، افزود : ” تیم مرمتگر این پروژه در ابتدا نسبت به آنالیز و انجام آزمایش های دقیق و لازم درباره این نقاب طلائی اقدام کرده و در ادامه باید راهکاری منطقی و عملی را برای مرمت نقاب فرعون توت عنخ آمون در پیش بگیریم . “
وی در خاتمه توضیحات خود اعلام کرد : ” قطعا راه های مختلف و متعددی برای انجام این مرمت وجود دارد و ما باید بهترین اقدام ممکن را انجام دهیم . “
فرعون توت عنخ آمون را می توان یکی از مشهور ترین فراعنه مصر دانست که البته شهرت خود را پس از مرگ و در پی کشف شدن مقبره خود به دست آورد . این فرعون در هرم مدفون نشده بود و مقبره ای کاملا عادی داشت. توت عنخ آمون یکی از فراعنه سلسله هجدهم مصر بود که در سال های 1341 تا 1323 پیش از میلاد زندگی می کرد می کرد و در هنگام مرگ بسیار جوان و در سن نوزده سالگی بود. مرگ وی مصادف با دوره زوال قدرت فراعنه سلسله هجدهم بوده و دوره کوتاه سلطنت وی همراه با هرج و مرج و بی ثباتی دینی و سیاسی در سرزمین مصر بود . این آرامگاه در سال 1922 میلادی توسط باستان شناسی به نام هوارد کارتر کشف شد . در این گزارش تصویری ، مراحل مختلف عملیات مرمتی روی نقاب طلائی فرعون توت عنخ آمون مشاهده می شود .
No tags for this post.