انواع فلفل در طب سنتی كاربردهای گسترده ای دارند و شواهدی وجود دارد كه بر بعضی از عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی موثر هستند. با همین منظور نیز پژوهش هایی توسط دانشمندان ایرانی صورت گرفته است که هدف از آن، بررسی اثر مصرف خوراكی پودر فلفل قرمز و سیاه بر غلظت چربی های سرم در مدل حیوانی بود.
در این پژوهش از طرح پس آزمون دو گروهی همراه با گروه شاهد استفاده شد. بیست و یك سر موش سوری نر نژاد NMRI وزن شده و به طور تصادفی به سه گروه 7 تایی شامل یك گروه شاهد با تغذیه از غذای فاقد فلفل و دو گروه تجربی به ترتیب دریافت كننده پودر فلفل قرمز و فلفل سیاه، هریك مخلوط شده با غذای معمولی موش با نسبت 1 به 15 (6/6% از وزن غذا) تقسیم بندی شدند. در پایان دوره تیمار 30 روزه، وزن موش ها تعیین شد و تحت بیهوشی عمیق مستقیماً از قلب آنها خون گیری به عمل آمد و مقادیر سرمی كلسترول كل، LDL-c و HDL-c با روش كالری متری مورد سنجش قرار گرفت. ی
یافته های آماری این مرحله به این ترتیب بودند که فلفل سیاه باعث كاهش معنی دار وزن، مقادیر سرمی كلسترول كل و LDL-c و افزایش نسبت به ترتیب گردید. فلفل قرمز، وزن و میزان كلسترول كل سرم را كاهش داد. به این ترتیب متخصصان نتیجه گیری کردند که فلفل سیاه و قرمز در رژیم غذایی می توانند به كاهش وزن بدن و كلسترول خون كمك كنند و به نظر می رسد این كاهش، با مصرف فلفل سیاه نسبت به مصرف فلفل قرمز در غذا خود را بهتر نشان می دهد.
منبع: سپیده بابایی گرمخانی، نامدار یوسف وند، گیتی نسودی، كاظم حاتمی، 1394، اثر مصرف خوراكی پودر فلفل قرمز (Capsicum annuum) و فلفل سیاه (Piper nigrum) بر مقادیر سرمی كلسترول خون در موش كوچك آزمایشگاهی. فصلنامه علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران ، سال دهم، شماره 3 (پیاپی 40).
No tags for this post.