آزمایشگاه شبیهساز باران و فرسایش به دلیل شرایط حاد و بحرانی وضعیت فرسایش خاک در کشور و بنا بر ضرورت انجام پژوهشهای مربوط به حفاظت خاک، با سه تکرار در کرتهای فرسایش به عنوان قابلیتی منحصر به فرد در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس طراحی و ساخته شد.
به گزارش ایسنا، مهمترین مزایای استفاده از شبیهسازهای باران سرعت در عمل، کارایی، قابلیت کنترل و انعطاف پذیری بیشتر نسبت به بارانهای طبیعی است. مجموعه این ویژگیها آزمایشگاه شبیهساز باران و فرسایش دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی واقع در شهرستان نور را به عنوان بزرگترین شبیه ساز باران کشور مطرح میکند.
با استفاده از این شبیهساز و به علت تحت فشار بودن سامانه، میتوان شدتهای متفاوتی از باران را با توجه به شرایط اقلیمی کشور تولید کرد. دستیابی به شدتهای نزدیک به باران طبیعی، قابلیت شبیهسازی انرژی جنبشی باران را نیز میسر میکند. در طی ساخت سامانه شبیهساز باران که به همت دکتر سید حمیدرضا صادقی و در قالب رساله دکتری عبدالواحد خالدی و لیلا غلامی صورت گرفت، شدت و یکنواختی بارش سامانه مذکور در فشارهای مختلف باران بررسی شد.
بر اساس این گزارش، فرسایش باعث خارج شدن خاک سطحی که حاصلخیزترین نوع خاک است، میشود و بر کاهش محصول و تولیدات کشاورزی تأثیر دارد. بنابراین بررسی عوامل مؤثر در میزان فرسایش و تعیین روابط بین آنها در عرصههای طبیعی و شرایط مختلف آب و هوایی لازم و ضروری است، اما انجام آزمایشها همیشه امکانپذیر نیست و دشواریهای فراوانی به همراه دارد که در سالهای اخیر، برای رفع این مشکل از شبیهسازی باران بهطور وسیعی در تحقیقات استفاده شده است.
No tags for this post.