بهبود کیفیت خواب بیماران دیالیزی با اسانس اسطوخودوس

به گزارش ایسنا، دکتر علی طیبی، اظهار کرد: رایحه درمانی می‌تواند به‌ عنوان یک روش غیرتهاجمی، آسان و کم هزینه در درمان اختلالات خواب و اضطراب این بیماران استفاده شود.

وی ادامه داد: امروزه برای کاهش عوارض بیماری‌ها و صرفه‌جویی در هزینه‌های درمانی استفاده از طب مکمل و درمان‌های سنتی در بسیاری از کشورهای جهان افزایش چشمگیری داشته و به یک ویژگی مهم در بهداشت و درمان تبدیل شده است.

عضو انجمن علمی پرستاری ایران افزود: در این میان رایحه درمانی به‌عنوان یک روش گیاه درمانی، یکی از شاخه‌های طب مکمل محسوب می‌شود که استفاده از آن در جنبه‌های مختلف درمانی رو به افزایش است.

طیبی خاطرنشان کرد: رایحه درمانی به استفاده از روغن‌های معطر استخراج شده از گیاهان و گل‌ها، برای درمان بیماری‌های مختلف گفته می‌شود. این روغن‌ها را می‌توان از طریق استنشاق، حمام و یا طی ماساژ مورد استفاده قرار داد.

وی افزود: بیشترین شکل مورد استفاده از رایحه درمانی از طریق ماساژ است. اخیراً در یکی از مطالعات انجام شده تأثیر استنشاق اسانس گیاه اسطوخودوس بر کیفیت خواب بیماران همودیالیزی بررسی شده است.

دبیر علمی شاخه پرستاری کنگره بین‌المللی نفرولوژی و اورولوژی با بیان اینکه یکی دیگر از کاربردهای گیاهان معطر و طبی، استفاده از خواص آرامبخشی این گیاهان است، تصریح کرد: این خاصیت از دیر باز استفاده می‌شده و هم‌اکنون نیز بسیاری از خانواده‌ها از جوشانده‌های گیاهی بدین منظور استفاده می‌کنند.

نخستین کنگره بین‌المللی نفرولوژی و اورولوژی که 20 تا 22 خردادماه در سالن همایش‌های رازی برگزار می‌شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا