سید جمال سجادیپور، مدیر کل جهادکشاورزی استان یزد در حاشیه این مراسم در گفتوگو با ایسنا منطقه یزد، با اشاره به این که آفت کرم گلوگاه انار به عنوان آفت کلیدی و درجه یک باغات انار استان یزد به شمار میرود، افزود: سالیانه خسارتی بالغ بر 300 میلیارد تومان از طریق آفت کرم گلوگاه انار متوجه کشاورزان و باغات کشور میشود که به عنوان یکی از مشکلات صادرات این محصول در کشور بویژه در استان یزد و شهرستان اردکان نیز محسوب میشود.
وی اظهار کرد: در همین راستا محققان پژوهشکده علوم و فنون هستهای سازمان انرژی اتمی کشور موفق شدند طرحی را برای مبارزه با آفت کرم گلوگاه انار به روش هستهای به صورت آزمایشی در ایستگاه تحقیقات ساوه به انجام رسانند و نتایج مطلوبی را نیز کسب کنند.
سجادیپور در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به رضایتبخش بودن نتایج در ایستگاه تحقیقات ساوه، این طرح به صورت پایلوت از دیماه سال گذشته در باغات انار شهرستانهای مهریز و اردکان نیز به اجرا درآمد و امروز نتایج اولیه آن با حضور کارشناسان ایستگاه تحقیقات پژوهش هستهای کشور در باغات عقدا مورد بررسی قرار گرفت.
مدیر کل جهاد کشاورزی استان یزد، روش کنترل آفات را یکی از جنبههای مفید کاربرد انرژی هستهای در بخش کشاورزی بیان کرد و افزود: در این طرح با استفاده از پرتوهای یونساز اشعه گاما، کرم گلوگاه نر، عقیم شده و از تولید مثل آن جلوگیری میشود.
سجادی در پایان نیز با اشاره به اینکه سالیانه حدود 900 هزار تن انار از سطح باغات انار کشور برداشت میشود که قریب به 30 درصد آن از طریق آفات بویژه کرم گلوگاه از بین میرود، گفت: این طرح با هماهنگی و همکاری پژوهشکده کشاورزی هستهای و مدیریت حفظ نباتات استان، در سطح 45 هکتار از سطح باغات عقدا اردکان انجام شده و در 15 هکتار از باغات انار مهریز نیز در حال اجراست.
بر اساس این گزارش، در این مراسم که با حضور معاون پژوهشی علوم و فنون هستهای کشور، جمعی از مسؤولان استان و شهرستان یزد، نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی، ائمه جمعه شهرهای اردکان و عقدا برگزار شد، تیم پژوهشی پژوهشگاه علوم و فنون هستهای سازمان انرژی اتمی کشور از باغات انار بخش عقدا بازدید کردند.
No tags for this post.