امکان سفرهای مکرر به مریخ با مسیر انحرافی ماه

 اوایل سال گذشته، محققان MIT ایده پمپ‌بنزین فضایی را ارائه کردند که بطور چشمگیری هزینه‌ ماموریت‌های آینده به ماه را کاهش می‌دهد. اکنون پژوهش جدید آن‌ها بر این است است که ماه می‌تواند توقفگاه ارزشمندی برای سوخت‌گیری مجدد ماموریت‌های سرنشین‌دار به مریخ باشد و حجم بار پرتابی از زمین را تا 68 درصد کاهش دهد.

هر گرم حجم ارسالی از زمین به فضا بسیار هزینه‌بر است از این رو هرگونه کاهش وزن می‌تواند به معنی ذخیره مالی هنگفتی باشد. اگر ماموریتی بتواند برای سفر طولانی‌اش به مریخ مجددا در ماه سوختگیری کند، نیازی به بارگیری سوخت از زمین نبوده و ماموریت می‌تواند با کسری از سوخت مورد نیاز پرتاب شود.

اگرچه هنوز ماه هنوز هیچ گونه جایگاه سوختگیری ندارد، از این رو این تحقیق، فرضیاتی را در مورد فناوری‌هایی که ممکن است تا زمان آماده شدن یک ماموریت سرنشین‌دار به مریخ در ماه تاسیس شود، طرح کرده است.

برای مثال محققان در این پژوهش بر این گمانند که خاک و آب شناسایی شده در ماه می‌تواند با زیرساختی که در آینده در سطح این قمر ساخته خواهد شد، جمع‌آوری و به سوخت تبدیل شود و سپس این سوختها در مخازنی به ایستگاههای حاضر در نقاط لاگرانژ که ماموریت‌های سرنشین‌دار به مریخ از آنجا گذر می‌کنند، ارسال شوند.

چنین رویکردی می‌تواند جایگزین روش «انتقال همه چیز» شود که در ماموریت‌های آپولو به ماه انجام می‌شد و در آن، هر بار همه چیز به همراه سرنشینان حمل می‌شد. همچنین این روش می‌تواند جایگزین رویکرد «عرضه مجدد» شود که توسط ایستگاه فضایی بین‌المللی بکار برده شده و منابع طی برنامه‌ای منظم به آنجا منتقل می‌شود.

در رویکرد «بهره‌برداری از منابع در محل»، مسافران فضا از مواد تولید شده در فضا مانند سوخت موشکی بدست آمده از یخ آب که در مریخ و ماه وجود دارد، استفاده خواهند کرد.

به گزارش ایسنا،این تحقیق بر اساس پایان‌نامه تاکوتو ایشیماتسو که اکنون دانشجوی فوق دکترای MIT است، انجام شده که معتقد است این نتایج به نمایش اهمیت تولید زیرساخت در فضا برای تولید منابع می‌پردازد. در حالی که چنین زیرساخت‌هایی تنها برای یک سفر به مریخ مورد نیاز نخواهند بود، اما می‌توانند سفرهای مکرر به این سیاره را پایدارتر کنند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا