سالانه 10 درصد از ماهیان زینتی در کشور تلف می شوند
محمد حسن الهی روز دوشنبه در همایش آموزشی تکثیر و پرورش ماهیان زینتی استان کهگیلویه بویراحمد در گچساران افزود: در ایران 80 گونه داخلی و200 گونه غیربومی در حوزه آبزی پروری زینتی وجود دارد.
وی بیان کرد: پرورش ماهی زینتی، تجارتی 20 میلیارد دلاری را برای جهان به دنبال دارد که این میزان حجم زیادی را در مقایسه با تجارت های دیگر بخش کشاورزی به خود اختصاص داده و فرصت خوبی برای ورود به این حوزه برای کشورمان است.
الهی ابراز کرد: 40 درصد از غذای ماهیان زینتی در کشور تولید می شود.
کارشناس ماهیان زینتی سازمان شیلات ایران گفت: شهرک های پرورش ماهیان زینتی در استان های کشور از جمله مازندان، مرکزی، سمنان، تهران و کرمانشاه در حال ساخت است.
الهی اظهار داشت: دسترسی به دانش فنی پرورش ماهی علاوه بر تامین نیاز مراکز بهداشتی، درمانی و تحقیقاتی، نقش مهمی در بهبود شاخص های سلامت به دنبال خواهد داشت.
الهی گفت: بسیاری از گونه های اکواریومی جهان را می توان در شرایط اکواریومی و گلخانه ای در کشور تکثیر، پرورش و صادر کرد.
وی با اشاره به اینکه امکان توسعه این حوزه در کشور وجود دارد افزود: از مزیت توسعه این بخش می توان سرمایه گذاری قابل انعطاف ماهیان زینتی، درآمد میلیاردی و مشاغل خانگی را نام برد.
فرماندار گچساران نیز در این همایش گفت: این شهرستان دارای ظرفیت های بسیاری در حوزه آب و کشاورزی است و به همین دلیل سرمایه گذاری در این بخش ها نقش موثری در توسعه اشتغال و تولید دارد.
عبدالرحیم رحیمی افزود: با وجود رودخانه زهره، خیرآباد و سد کوثر این شهرستان دارای پتانسیل های مناسبی برای پرورش ماهی است.
به گزارش ایرنا , وی ابراز کرد: این شهرستان دارای ظرفیت های بسیاری در زمینه تولید ماهیان گرم آبی و زینتی است به همین دلیل توسعه این بخش نیازمند حمایت همه جانبه مسوولان اجرایی است.