پیرچشمی یا Presbyopia به عدم توانایی خواندن و دیدن اشیای نزدیک گفته می شود که معمولا پس از چهل سالگی دیده می شود. با گذشت سن، عدسی چشم انعطاف پذیری و کشش لازم برای تمرکز روی اشیای نزدیک را از دست می دهند. معمولا برای حل این مشکل، از عینک استفاده می شود.
محققان دانشگاه لیدز انگلیس برای این مشکل راه حلی یافته اند که افراد را از عینک بی نیاز می کند. در این روش، از مواد استفاده شده در صفحه نمایش های کریستال مایع (LCD) استفاده می شود. با استفاده از این مواد، عدسی های مصنوعی تولید می شود که با حرکت ماهیچه های اطراف عدسی طبیعی چشم، به طور خودکار متمرکز می شوند و مشکلات مربوط به عدسی مانند پیرچشمی و آب مروارید را حل می کنند.
محققان در این روش، با بی حسی موضعی، یک برش در سطح قرنیه ایجاد می کنند و با استفاده از امواج اولتراصوت (مافوق صوت) عدسی معیوب را از بین می برند و لنز مصنوعی کریستال مایع را جایگزین عدسی آسیب دیده می کنند.
به گزارش ایرنا از ساینس، مدیر این پروژه تحقیقاتی معتقد است که پروژه را تا پایان دوره دکتری یعنی سال 2018 به پایان می رساند و می توان از این روش برای درمان تمام بیماران مبتلا به پیرچشمی استفاده کرد.انتظار می رود که این روش تا کمتر از یک دهه دیگر، قادر به درمان قطعی پیرچشمی باشد.