بر اساس گزارش جدیدی که در مجله علوم یا Science magazine منتشر شده است ، مطالعات انجام شده روی تصاویر جدیدی که توسط فضاپیمای آمریکائی افق های نو U.S. spacecraft New Horizons از سطح پلوتو گرفته شده است ، نشان می دهد که سطح پلوتو ، رنگی و دارای تنوع گسترده ای از چین خوردگی ها و کوهستان های متعدد و یخچال های طبیعی است . بر این اساس ، اتمسفر این جرم فضائی نیز مه آلود و مبهم توصیف شده است .
در یکی از تصاویرمنتشر شده از پلوتو که توسط یک دوربین ویژه تصویر برداری چند طیفی multi-spectral visible imaging camera که در فضاپیمای افق های نو نصب شده ؛ دریافت شده است به وضوح سطح رنگی این سیاره کوتوله در منظومه شمسی دیده می شود . این مناطق رنگی عبارتند از : مناطق دارای پس زمینه رنگ قرمز تیره در نواحی خط استوای پلوتو و مناطق آبی رنگی که در عرض های جغرافیائی بالاتر و پائین تر دیده می شود .
در این تصویر همچنین کوهستان ها ، یخچال های طبیعی و اتمسفر ویژه پلوتو نیز در مساحتی بالغ بر 200 کیلومتر مشاهده می شود .
در همین زمینه سیلویا پروتوپاپا Silvia Protopapa ، ستاره شناس و پژوهشگر مرکز مطالعاتی دانشگاه ماریلند University of Maryland که یکی از اعضای تیم تحقیقاتی فضاپیمای افق های نو به شمار می رود اعلام کرد : " بر اساس اطلاعات قبلی و تصاویری که پیش از این از پلوتو دریافت کرده بودیم ، می دانستیم که سطح پلوتو دارای تنوع بسیار زیادی بوده و نامتجانس و ناهمگن است . ولی باید اعتراف کنم که من به شخصه با دیدن این تصاویر جدید ، شگفت زده شده ام زیرا انتظار چنین سطح متنوع و رنگارنگی را در پلوتو نداشتم . "
یافته های جدید ستاره شناسان بر پایه تصاویر دریافت شده توسط فضاپیمای افق های نو نشان می دهد که این سیاره دارای شعاعی برابر یک هزار و 187 کیلومتر بوده و از ماه کوچکتر است . پژوهشگران همچنین دریافتند که در نیمکره جنوبی پلوتو ، یخچالی مصنوعی به شکل قلب و از جنس یخ مونو اکسید کربن وجود دارد .
گفتنی است فضاپیمای افق های نو در سال 2006 میلادی از مرکز فضائی کیپ کاناورال Cape Canaveral در ایالات متحده آمریکا به ماموریت اعزام شده و سرانجام پس از طی مسافتی بالغ بر 5 میلیارد کیلومتر ؛ در تابستان امسال ( 14 جولای ) به پلوتو رسید . یافته های این کاووشگر فضائی به دانشمندان جهت مطالعه و بررسی شکل گیری پلوتو و قمر آن یاری خواهد کرد .
No tags for this post.